Marđonovićima volan u krvi: Otac i sin učesnici trke na Glavi Zete

Takmičarske trke Peđa vozi od 1990. godine, a da je riječ o istinskom veteranu govori i podatak da je bio takmičar i u brdskom šampionatu stare Jugoslavije
122 pregleda 2 komentar(a)
Marđonovići, Peđa Marđonović, Pavle Marđonović, Foto: Radomir Petrić
Marđonovići, Peđa Marđonović, Pavle Marđonović, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 21.07.2017. 19:46h

Prvi put u Baru otac i sin zajedno će voziti brdske trke - sportskom automobilisti Peđi Marđonoviću u državnom brdskom šampionatu uskoro će se pridružiti stariji sin Pavle (21).

Dvojica članova AMK “Crmnica” prvi put zajedno će da voze za bodove za vikend na Glavi Zete, u trećoj trci državnog brdskog šampionata.

“Spremali smo auta zajedno, obojica vozimo 'sitroen AX' u klasi H, Pavle 1.000 kubika, ja 1.400. Glava Zete je opasna i izazovna staza, ali mislim da če biti sve u redu”, kaže Peđa za “Vijesti”, dok Pavle potvrđuje očevu priču.

Kažu da je majka Biljana, “kao i svaka majka”, u početku bila zabrinuta, ali da je dala podršku pa će, zajedno sa kćerkama Katarinom i Teom, biti u publici i bodriti svoje momke.

Peđa i Pavle pričaju da će voziti i naredne trke - Lovćen i Pljevlja.

Pavlov izbor je očekivan svima koji poznaju Marđonoviće - naučio je da vozi još u desetoj godini.

Pedesetogodišnji Peđa, po struci pomorac, ističe da mu je, nakon porodice, najveća ljubav u životu automobilizam kome je posvetio punih 28 godina.

Takmičarske trke Peđa vozi od 1990. godine, a da je riječ o istinskom veteranu govori i podatak da je bio takmičar i u brdskom šampionatu stare Jugoslavije.

Vozio je i kružne trke i auto-kros, ali kaže da je sebe pronašao u potpunosti u brdskim trkama.

Brdski vuk za volanom već godinama je jedini vozač iz Bara na brdskom šampionatu.

Bonus video: