Marković: Benefite ekonomske politike osjetili i studenti

Iz Kabineta premijera je saopšteno da je na sastanku ocijenjeno je da Vlada predano radi na poboljšanju statusa i uslova studiranja u Crnoj Gori
543 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Saša Matić
Sa sastanka, Foto: Saša Matić

Vlada je ostvarila ozbiljne rezultate na polju ekonomske politike, a značajne benefite toga osjetila je i studentska populacija, ocijenio je premijer Duško Marković na sastanku sa predstavnicima Studentskog parlamenta Univerziteta.

„Snažno smo fokusirani na rast i razvoj. Visoke stope ekonomskog rasta od 4,7 i 4,9 osto, rast prihoda, smanjenje deficita, povećanje direktnih investicija, smanjenje nezaposlenosti i otvaranje novih radnih mjesta, ohrabrujući su parametri i za mlade koji će imati najviše benefita od toga“, rekao je Marković.

On je, na sastanku organizovanom povodom Dana studenata koji se obilježava u četvrtak, kazao da se i ove godine očekuje pozitivna dinamika na ekonomskom planu.

Iz Kabineta premijera je saopšteno da je na sastanku, kojem su prisustvovali i ministri prosvjete, nauke i sporta i mladih Damir Šehović, Sanja Damjanović i Nikola Janović, ocijenjeno je da Vlada predano radi na poboljšanju statusa i uslova studiranja u Crnoj Gori.

„Ogroman iskorak napravljen je uvođenjem besplatnog studiranja, a više miliona eura do sada je opredijeljeno za različite stipendije, sufinansiranja studija, kao i podršku istraživanjima“, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je potenciran značaj dosljene implementacije usvojenog, a zajednički je konstatovano da, i pored određenog napretka, postoji potreba daljeg unaprjeđenja infrastrukture.

Značajni iskoraci su, kako je saopšteno, napravljeni i u oblasti omladinske politike i kreiranja osnova da država direktno podržava mlade i investira u omladinske centre. Kao posebna šansa za studente navedeni su inovativni start up-ovi na čijem razvoju Ministarstvo nauke intenzivno radi.

Studenti su kazali da je institucionalna podrška od ključnog značaja da realizaciju njihovih aktivnosti, i upoznali premijera i članove Vlade sa događajima kojima će obilježiti Dan studenata.

Marković i ministri su čestitali Dan studenata uz želju da se nastavi dijalog i konstruktivna saradnja na svim pitanjima koja su od značaja za studentsku populaciju.

Bonus video: