Maršruta Montenegro prajda duža nego ikada ranije

Ulazi će biti otvoreni u 16, a zatvoreni u 17 sati. Odmah zatim počeće program koji će trajati najkasnije do 18.30 h
7717 pregleda 15 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.09.2019. 17:11h

Maršruta sedme Povorke ponosa LGBTIQ osoba "Montenegro prajd" koja će biti održana u subotu u Podgorici ove godine je duža nego ikada do sada i obuhvata više od jednog kilometra centralih ulica Glavnog grada, saopšteno je iz organizacionog obora Montenegro Prajda 2019.

Povorka će, kako su kazali organizatori, krenuti iz Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, od spomenika Kralju Nikoli i nastaviti ka mostu Blaža Jovanovića odakle će nastaviti Bulevarom Stanka Dragojevića nakon čega će skrenuti u Bokešku ulicu i proći pored Trga Nezavisnosti sa kojeg će skrenuti u ulicu Slobode sve do hotela "Hilton" odakle će nastaviti Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog do početne tačke.

Kako je saopšteno, ove godine novina je i što će biti otvorene tri lokacije za ulazak na samo mjesto održavanja Povorke.

„Prvi ulaz biće u ulici Kralja Nikole kod hotela Nikić "M". Druga lokacija ulaza biće na mostu Blaža Jovanovića (prilaz iz dijela grada preko Morače) dok će treći, novi, ulaz biti lociran u ulici Slobode na raskrsnici sa ulicom Miljana Vukova (ulaz iz pravca gradskog stadiona)“, rekli su iz Organizacionog obora Montenegro Prajda 2019.

Ulazi će biti otvoreni u 16, a zatvoreni u 17 sati. Odmah zatim počeće program koji će trajati najkasnije do 18.30 h.

Slavlje po održavanju Montenegro prajda biće nastavljeno koncertom hrvatskog benda "Nipplepeople" u 21 sat u Bokeškoj ulici, a koji je organizovan u saradnji sa Podgorica Art Festivalom.

Bonus video: