Media centar: Članovi Savjeta RTCG da podnesu ostavke, razrješenje Kadije politički motivisano

"Savjet RTCG svojim djelovajem, potpomognutim odlukama većine u Skupštini, postao je karikatura i lišen je bilo kakvog legitimiteta za upravljanje dobrom svih građana"
2 komentar(a)
Savjet RTCG, Foto: Savo Prelević
Savjet RTCG, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.06.2018. 11:52h

Media centar poziva članove Savjeta Radio televizije Crne Gore (RTCG) da bez odgađanja podnesu ostavke i tako makar ublaže lično i kolektivno posrnuće, saopšteno je danas iz te nevladine organizacije.

"Jučerašnje saopštenje Savjeta, upućeno Evropskoj komisiji, SAD i OSCE-u, samo je nastavak unižavanja uloge ovog tijela započetog u Skupštini Crne Gore partijskom akcijom razrješenja vlasti nepodobnih članova, preko smjene prethodnog predsjednika Savjeta Vladimira Pavićevića, politički motivisane protivzakonite odluke o razrješenju generalne direktorice Andrijane Kadije i, konačno, izborom Božidara Šundića za v.d. generalnog direktora. Svoju političku orijentaciju Savjet RTCG je pokazao i kada je odbio da raspravlja o inicijativi Media Centra o učešću jednog njihovog člana (Mimo Drašković) na predizborom skupu Demokratske partije socijalista. Upravo je taj podržavalac predsjednika DPS-a kasnije podnio inicijativu za razrješenje Kadije", navodi se u saopštenju Media centra koje potpisuje Dragoljub Vuković, predsjednik Skupštine Media centra.

U saopštenju se dodaje da Savjet RTCG nije reagovao ni kada je član toga tijela Goran Sekulović, biograf predsjednika DPS-a, nazvao menadžment neprijateljima države.

"Savjet RTCG svojim djelovajem, potpomognutim odlukama većine u Skupštini, postao je karikatura i lišen je bilo kakvog legitimiteta za upravljanje dobrom svih građana", zaključuje se u saopštenju Media centra.

Savjet RTCG smijenio je prekjuče Andrijanu Kadiju sa mjesta generalne direktorice Javnog servisa.

Bonus video: