Ministarstvo kulture najavilo prijavu protiv organizatora skupa na Cijevni

Iz Ministarstva su kazali da je na tom skupu bio istaknut simbol susjedne države bez nacionalne zastave Crne Gore
2339 pregleda 8 komentar(a)
Bogdanović, Foto: Filip Roganović
Bogdanović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 17.08.2019. 13:13h

Ministarstvo kulture podnijeće prijavu protiv organizatora skupa u mjestu Trgaja na obali Cijevne, zbog isticanja simbola druge države bez nacionalne zastave Crne Gore.

Iz tog resora istakli su da manifestacije kulture ne smiju da budu paravan za bilo kakav nacionalizam, niti za kršenje normi koje su jasno definisane pozitivno pravnim propisima Crne Gore.

“Ministarstvo kulture reagovaće u skladu sa zakonom u vezi sa isticanjem simbola druge države tokom javnog skupa u mjestu Trgaja na obali Cijevne”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da je na tom skupu bio istaknut simbol susjedne države bez nacionalne zastave Crne Gore i da će podnijeti pred nadležnim organima prijavu protiv organizatora.

Kako su naglasili iz tog resora, multikonfesionalni i međuetnički sklad jedno je od temeljnih bogatstava crnogorskog društva.

“Uvažavajući prava svih građana Crne Gore da njeguju svoj kulturni i nacionalni identitet, ovim putem još jednom ukazujemo na nužnost poštovanja važećih zakonskih odredbi, kako bi u budućnosti slične reakcije bile izbjegnute”, dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva su poručili da zakoni Crne Gore moraju biti jednaki za sve njene građane.

Bonus video: