Ministarstvo održivog razvoja legalizuju Bećirovićev kompleks iznad Jaza

Rus Vladimir Andrejev podnio budvanskoj policIji krivičnu prijavu, protiv, kako je naveo, organizovane grupe na čelu sa Bećirovićem
139 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 08.06.2013. 20:36h

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je kompaniji "Operantio trading Montenegro" urbanističko- tehničke uslove, kao prvi papir u proceduri za dobijanje građevinske dozvole za gradnju hotelsko–poslovnog kompleksa u selu Prijevor iznad plaže Jaz kod Budve.

Time je zvanično skinut prefiks “fantomski” sa dugo promovisanog „SKY MN“, kako je do skoro nazivan ovaj apartmanski kompleks, koji se već šest godina prodaje.

Upravo na skretanju sa glavne Jadranske magistrale na prevoju Žuta greda iznad Jaza, nalazi se sada pusto gradilište ovog kompleksa, a pored magistrale je godinama bilbord na ruskom jeziku sa svim obavještenjima o prodaji apartmana.

Ministartsvo na čijem čelu je Branimir Gvozdenović izdalo je UTU za izradu projektne dokumentacije za gradnju hotelskog, odnosno poslovno-kongresnog i porodičnog kompleksa, sa svim detaljnim uputstvima.

Zoran Bećirović

Iza kompleksa, prema tvrdnjama kupaca, stoji kolašinski biznismen i prijatelj premijera Mila Đukanovića, Zoran Ćoćo Bećirović. Počet je da se gradi bez dozvole, jer na ovom dijelu budvanske opštine nije bilo planskih dokumenata. Iako je podignuto prizemlje i gotovo dvije etaže, radovi su prije par godina iznenada stali.

I dok je Opština završavala Lokalnu studiju lokacije Seoce, kojim je urbanizovala ovaj dio sela Prijevor i time omogućila da se legalizuju sve na divlje podignute građevine, javnost je prodrmala vijest o krivičnoj prijavi ruskog državljanina Vladimira Andrejeva.

Andrejev je podnio budvanskoj policIji krivičnu prijavu, protiv, kako je naveo, organizovane grupe na čelu sa Bećirovićem. On je ocijenio da je riječ o višemilionskoj prevari, jer su se mnogi olakomili da kupe stanove u SKY MN, kojih zapravo nije bilo.

Budvanska policija je procesuirala kotorskom osnovnom tužiocu prijavu samo protiv firme "Operantio Trading Montenegro" iz Budve i njenog tadašnjeg, sada već bivšeg izvršnog direktora, njemačkog državljanina Vladimira Kornienka (46), zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, čime su, sumnja se, oštetili ruskog kupca.

Andrejev je kazao da je prevaren za milion dolara, te potanko opisao da je upravo Bećirović bio taj koji je animirao kupce, te organizovao posjetu Crnoj Gori.

Prodat šesti sprat, a može da ima tri

Budući kompleks prostiraće se na ukupno 16.000 kvadrata stambene površine, a Ministarstvo je preporučilo da spratnost bude prizemlje i jedna etaža i prizemlje i tri etaže, koliko je i propisano planskim dokumentom.

Interesantno je to što su mnogi od kupaca do sada trgovali apartmane na višim etažama, poput Andrejeva, koji je kupio stan od 156 kvadrata na šestom spratu.

Galerija

Bonus video: