Ministarstvo zdravlja: Noćni klubovi i diskoteke da pokažu posebnu odgovornost

"Dosadašnje iskustvo zemalja koje se suočavaju sa pandemijom je lekcija koju ne smijemo ignorisati", navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja
24789 pregleda 31 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Ministarstvo zdravlja u cilju zaštite stanovništva od novog koronavirusa još jednom je apelovalo na građane Crne Gore da prate i poštuju mjere iz naredbi i preporuka koje je usvojilo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

"Dosadašnje iskustvo zemalja koje se suočavaju sa pandemijom je lekcija koju ne smijemo ignorisati", navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Oni su podsjetili da osim što su zabranjena okupljanja u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima, da je preporučeno vlasnicima, upravljačima i zakupcima ugostiteljskih objekata da sprovode mjere koje će za cilj imati sprječavanje okupljanja građana na ograničenom prostoru.

"Ovo se posebno odnosi na noćne klubove i diskoteke! Borba sa virusom mora biti sinhronizovan, zajednički napor svih u misiji očuvanja zdravlja stanovništva Crne Gore! Zaštiti se, zaštiti nas", ", navodi se u saopštenju Ministartva zdravlja.

Bonus video: