Ministarstvu priznanje za projekat Školska mreža

„Školska mreža“ predstavlja istoimenu web stranicu na kojoj su na mapi Crne Gore obilježeni svi državni i privatni školski objekti sa adresama i kontaktima
193 pregleda 2 komentar(a)
Arijana Nikolić-Vučinić, Foto: Ministarstvo prosvjete
Arijana Nikolić-Vučinić, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 14.12.2015. 16:25h

Ministarstvo prosvjete je, na ovogodišnjem svečanom uručenju DISCOBOLOS priznanja za najuspješnija ostvarenja zasnovana na upotrebi informatičkih tehnologija, nagrađeno za racionalizaciju projekta „Školska mreža“.

Priznanje je, u ime Ministarstva prosvjete, primila generalna direktorica Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje i vaspitanje lica sa posebnim obrazovnim potrebama, Arijana Nikolić-Vučinić.

Ceremoniju, koja je održana u Beogradu, otvorio je zamjenik gradonačelnika Grada Beograda, Andreja Mladenović, a prisutnima su se obratili i potpredsjednik Evropskog savjeta za informatiku, Đorđe Dukić, zatim pomoćnik ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Republike Srbije, Sava Savić, kao i pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, Snežana Marković.

„Diskobolos priznanja se uručuju već tri decenije, što je potvrda značaja ove manifestacije koja je postala svojevrsna revija najznačajnijih informatičkih dostignuća. Autor nagrađenog projekta „Školska mreža“ je ICT odjeljenje Ministarstva prosvjete“, saopšteno je iz Ministarstva.

Kako se navodi, „Školska mreža“ predstavlja istoimenu web stranicu na kojoj su na mapi Crne Gore obilježeni svi državni i privatni školski objekti sa adresama i kontaktima.

Ta interaktivna mapa, dodaje se, prikazuje pokrivenost teritorije Crne Gore školskim objektima i služe da se lakše dobiju informacije o školama i njihovim područnim ustanovama.

„Među najaktivnijim nosiocima obrazovanja po ECDL programu u 2015. godini našla se i Dubravka Keković, ICT koordinator i nastavnik JU OŠ „Radomir Mitrović“ iz Berana“, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Bonus video: