Mogul poziva na "piknik" u Valdanosu 1. maja

“Na ovom skupu očekujemo i prisustvo naših partnera koji su svojevremeno potpisali peticiju o zaštiti Valdanosa", piše u saopštenju
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.04.2012. 19:51h

Asocijacija ulcinjskih NVO Mogul, pozvala je mještane i sve zainteresovane građane Crne Gore da u utorak, 1. maja, dođu u Valdanos na veliki piknik.

“U utorak, 1. maja, Monitoring group Ulcinj – Mogul, u saradnji sa svojim partnerima, organizuje veliki piknik sa građanima u rajskoj uvali Valdanos. Druženje u zvaničnom dijelu trajaće od 12 do 15 časova”, piše u saopštenju.

Aktivisti Mogula nedavno su organizovali performans pod simboličnim nazivom „Ulazimo u Valdanos“, koji je prerastao u emotivni bunt okupljenih građana protiv decenijama zakatančene kapije i stroge zabrane prilaska obali i maslinjacima, sem u ljetnjim mjesecima.

Dostojanstveni skup okončan je tako što je privatno obezbjeđenje, nakon zelenog signala iz Ministarstva odbrane, pustilo građane u uvalu. Nakon toga, promijenjen je i režim ulaska u uvalu, jer se sada kroz kapiju može ući nakon uobičajene procedure i identifikacije lične karte ili nekog drugog dokumenta.

“Na ovom skupu očekujemo, kao suorganizatore piknika, i prisustvo predstavnika Ministarstva odbrane, Opštine Ulcinj, Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, kao i naših partnera koji su svojevremeno potpisali peticiju o zaštiti Valdanosa”, piše na kraju saopštenja.

Galerija

Bonus video: