Morska voda odlična za kupanje i rekreaciju

Na svih 16 kupališta u opštini Ulcinj voda je bila odličnog kvaliteta
989 pregleda 0 komentar(a)
Analiza vode (ilustracija), Foto: Morsko dobro
Analiza vode (ilustracija), Foto: Morsko dobro

I najnovija analiza morske vode koju je za potrebe JP “ Morsko dobro”, uradio Institut za biologiju mora, pokazala je da je morska vodo na crnogrskom primorju sanitarno ispravna i kvalitetna za kupanje i rekreaciju.

“Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 16. do17. jula pokazali su da je na 98 kupališta kvalitet morske vodebio K1 klase, dok je na dva kupališta bio K2 klase. Ovi rezultati potvrdjuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima odličnog kvaliteta, odnosno da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju”, naveli su u Javnom preduzeću.

Na svih 16 kupališta u opštini Ulcinj voda je bila odličnog kvaliteta K1. Od ukupno 13 lokacija u opštini Bar na kojima se prati kvalitet vode, na njih 12 voda je bila odličnog K1 kvaliteta, dok je na jednoj lokaciji voda bila K2 kvaliteta.

Slična situacijaje bila i u opštini Budva, gdje je na 25 lokacija voda bilakvaliteta K1, dok je na jednoj lokaciji voda bila K2 kvaliteta.Kada je u pitanju Bokokotorski zaliv, u Tivtu je voda bilaodličnog kavliteta na svih 9 kupališta, a ista situacija je bila i u Kotoru, gdje je kvalitet vode bio K1 klase na svih 15 lokacija uzorkovanja.

Kada je u pitanju kvalitet vode na obali Herceg Novog, analize su pokazale odličan kvalitet K1 na svimlokacijama uzorkovanja, tj. na ukupno 21 kupalište.

Bonus video: