Mugoši zbog napada na kolegu naredna tri mjeseca plata manja 20 odsto

Anesteziolog Siniša Drekalović oslobođen odgovornosti, kazao direktor KCCG Ranko Lazović
206 pregleda 8 komentar(a)
Ranko Lazović, Foto: Zoran Đurić
Ranko Lazović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.07.2016. 18:24h

Hirurg Aleksandar Mugoša biće kažnjen novčano zbog napada na kolegu u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG).

Direktor KCCG Ranko Lazović kazao je "Vijestima" da će Mugoša da bude kažnjen 20 odsto od plate tri mjeseca i da je to maksimalna dozvoljena novčana kazna po pravilniku te ustanove.

Naglasio je da je anesteziolog Siniša Drekalović oslobođen disciplinske odgovornosti.

"Vijesti" su u utorak objavile da je KCCG sproveo disciplinski postupak protiv ljekara i da je preostalo da se očita zapisnik o disciplinskom postupku do kraja ove sedmice.

Mugoša i Drekalović sukobili su se u Centru za kardiohirurgiju KCCG 15. juna, a razdvojio ih je načelnik Aleksandar Nikolić.

Nekoliko pouzdanih izvora tada je ispričalo da su se ljekari "čupali" na hodniku odjeljenja, a da je Nikolić spriječio da dođe do fizičkog obračuna.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, do incidenta je došlo zbog neslaganja oko jedne operacije koju su trebali da rade hirurg i anesteziolog.

Očevidac tvrdi da je Mugoša "napao" Drekalovića, koji je kolegu kasnije prijavio policiji.

Mugoša nije želio da daje izjave povodom incidenta u KCCG.

"Vijesti" nijesu uspjele da stupe u kontakt sa Drekalovićem.

Svađa izbila zbog greške?

Portal "kodex.me" objavio je juče da posjeduje audio-snimak sa zasjedanja disciplinske komisije i izjavu Mugoše, koji je navodno kazao da je direktan povod incidenta "gruba profesionalna greška koju su napravili Nikolić i Drekalović".

"I to Nikolić u kontinuiranom trajanju od nekoliko sati i u različitim fazama liječenja pacijenta M. K. Grešku je morao neko da ispravi, jer u suprotnom je mogla biti fatalna. Odgovornost sam preuzeo ja", kazao je navodno Mugoša, a prenosi portal.

Nikolić juče nije htio da komentariše optužbe.

Bonus video: