MUP: Nadležne službe da podignu nivo operativne spremnosti - Vijesti.me
ZBOG NAJAVLJENOG NEVREMENA

MUP: Nadležne službe da podignu nivo operativne spremnosti

Poziv je poslat svim opštinama, Upravi policije, svim službama zaštite i spašavanja, Direkciji za saobraćaj, nacionalnim parkovima, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Elektroprivredi Crne Gore, Crnagoraput-u, kao i Aerodromima Crne Gore, Upravi pomorske sigurnosti i Upravi za šume

snijeg zatvoren put, snijeg put, snijeg nevrijeme
snijeg zatvoren put, snijeg put, snijeg nevrijeme (Foto: Shutterstock.com)

Direktorat za vanredne situacije MUP-a poslao je upozorenje nadležnim službama da zbog najavljenog nevremena podignu nivo operativne spremnosti.

"Shodno upozorenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, u kome se navodi da se će nedjelju, ponedjeljak i utorak (25-27.02.2018. godine) područje Crne Gore biti pod snažnim uticajem hladnog-ledenog sibirskog talasa koji će zahvatiti veći dio Evrope i Balkan, Direktorat za vanredne situacije MUP-a preko Operativno-komunikacionog centra 112, poslao je upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti", navodi se u saopštenju Direktorata za vanredne situacije MUP-a. 

Poziv je poslat svim opštinama, Upravi policije, svim službama zaštite i spašavanja, Direkciji za saobraćaj, nacionalnim parkovima, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Elektroprivredi Crne Gore, Crnagoraput-u, kao i Aerodromima Crne Gore, Upravi pomorske sigurnosti i Upravi za šume.

U pozivu je, kako je saopšteno, data detaljna informacija o očekivanoj meteorološkoj situaciji, a poslat je u skladu sa preventivnim aktivnostima koje se sprovode za slučaj vremenskih neprilika.