Nastavna godina počinje 2. septembra

Prvo polugodište biće završeno 31. decembra, a drugo će početi 27. januara. Drugo polugodište biće završeno 12. juna. Nastavna godina za učenike završnog razreda biće završena 20. maja
1749 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 05.08.2019. 15:17h

Nastavna godina u Crnoj Gori počeće 2. septembra, a biće završena 12. juna naredne godine, predviđeno je školskim kalendarom za 2019/2020. godinu.

Iz Ministarstva prosvjete su naveli da će nastavna godina za učenike završnog razreda biti završena 20. maja.

Oni su objasnili da se obrazovno-vaspitni rad organizuje u četiri klasifikaciona perioda.

Prvo polugodište biće završeno 31. decembra, a drugo će početi 27. januara. Drugo polugodište biće završeno 12. juna.

Iz Ministarstva su kazali da se nastava organizuje u petodnevnoj radnoj sedmici, a u slučaju nadoknade nastavnog radnog dana, nastava se može organizovati i subotom.

Prema Kalendaru, zimski raspust počeće 31. decembra, a završiće se 26. januara, dok će ljetnji raspust početi 13. juna i trajaće do 1. septembra.

"Za učenike koji imaju zaključen individualni ugovor o obrazovanju, vrijeme organizovanja praktičnog obrazovanja ostvaruje se u skladu sa zakonom i individualnim ugovorom o obrazovanju“, kazali su iz Ministarstva.

Oni su objasnili da se školskim kalendarom propisuje početak nastavne godine, vrijeme organizovanja obrazovno-vaspitnog rada i klasifikacioni periodi u ustanovama u toku nastavne 2019/2020. godine.

Bonus video: