Nikolić: Studenti ambasadori znanja i napretka

"Sa ponosom na vaše uspjehe, čestitam vam vaš Dan, koji se sada obilježava širom svijeta u duhu multikulturalizma i poštovanja različitosti. Želim vam uspjeh na svakom polju, hrabrost i odlučnost da isprobate novo, usvajate nova znanja, ostvarujete nove ideje, stvarate bolju budućnost”, kazao je Nikolić
737 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: UCG
Sa sastanka, Foto: UCG

Studenti su najvažniji predstavnici Univerziteta Crne Gore (UCG), ambasadori znanja, napretka i visokog obrazovanja, poručio je rektor Danilo Nilolić.

On je razgovorao sa predsjednikom Studentskog parlamenta UCG, Danilom Jelovcem, povodom obilježavanja Međunarodnog dana studenata.

Nikolić je rekao da je ovo poseban dan, kada se prisjećamo hrabrosti i stradanja praških studenata, simbolizuje vašu snagu.

"Sa ponosom na vaše uspjehe, čestitam vam vaš Dan, koji se sada obilježava širom svijeta u duhu multikulturalizma i poštovanja različitosti. Želim vam uspjeh na svakom polju, hrabrost i odlučnost da isprobate novo, usvajate nova znanja, ostvarujete nove ideje, stvarate bolju budućnost”, kazao je Nikolić.

U saopštenju se navodi da je ovo bila bila i prilika za diskusiju sa studentima o uslovima studiranja, nastavnim programima, njihovoj usklađenosti sa tržištem rada, o brojnim mogućnostima za mobilnost studenata i realizaciju stručne prakse u inostranstvu, kao i servisima koji su im dostupni na Univerzitetu.

Nikolić je istakao da, kao i do sada, studenti imaju njegovu punu podršku u ostvarivanju njihovih prava, kao i partnera u zajedničkom kreiranju boljeg ambijenta za život i rad studenata na UCTG.

Bonus video: