Nikšić: Alfa centar počinje realizaciju projekta "Siguran korak"

Prva edukativna radionica za osnovce biće održana sjutra u Nikšiću
415 pregleda 0 komentar(a)
Sa ranijih edukacija, Foto: Alfa centar
Sa ranijih edukacija, Foto: Alfa centar

NVO „Alfa centar“ iz Nikšića kreće sa realizacijom projekta „Siguran korak“ u sklopu koga će održati edukativne radionice namjenjene učenicima trećih razreda osnovnih škola širom Crne Gore, kao i dvodnevni seminar za nastavnike.

„Uvidjevši da je promjena navika kod odraslih učesnika u saobraćaju izuzetno zahtjevna, naporna i dugotrajna, u ’Alfa centru’ smo planirali niz edukativnih radionica sa učenicima ovog uzrasta. Sa ciljem da upravo oni budu prenosioci poruka starijim učesnicima u saobraćaju, budu mali čuvari reda tokom vožnje u vozilu i promoteri opšte saobraćajne kulture’’, istakla je Marina Došen, koordinatorka projekta.

Kako je kazala cilj seminara je da prosvjetnim radnicima i direktorima osnovnih škola ukažu na obavezu i mogućnosti izučavanja teme saobraćaja kroz multisektorski pristup u nastavnom planu i programu za osnovne škole.

Projekat „Siguran korak“ predstavlja skup međusobno povezanih aktivnosti sa ciljem povećanja zastupljenosti teme bezbjednosti saobraćaja u osnovnim školama i povećanja nivoa znanja učenika osnovnih škola u ovoj oblasti.

Prva edukativna radionica za osnovce biće održana sjutra u Nikšiću, a organizuje se uz podršku Ministarstva prosvjete i Uprave policije.

Bonus video: