Nikšić: Džip reli mijenja maršutu zbog snijega

Džip reli se održava već 14. godinu za redom i dosad su, što tokom ljeta, što tokom jeseni i zime održane 24 ovakve manifestacije
70 pregleda 0 komentar(a)
džip reli, Foto: Svetlana Mandić
džip reli, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 01.07.2013. 16:27h

Kao što je i običaj, prvog vikenda u julu startovaće i ovogodišnji džip reli “Montenegro Trophy”. Turističko- sportska manifestacija kreće ispred Opštine Nikšić 5. jula, a završava se 7. u Mojkovcu.

U organizaciji kažu da je prijavljivanje ekipa već počelo, iako trasa u potpunosti nije određena, jer u vrletima, koje je organizator ovog jula odabrao za krstarenje, još ima metarskih sniježnih smetova.

“Sjutra krećemo sa obilježavanjem trase kako bi spremno dočekali start. Prva dva dana je takmičenje u orijentaciji, a trećeg dana je specijalni poligon za tzv. ispit spretnosti u Mojkovcu. Krećemo najvjerovatnije sa Kapetanovog jezera sa zvaničnim takmičarskim dijelom”, kazao je Ratko Perošević, član Organizacionog odbora.

Džip reli se održava već 14. godinu za redom i dosad su, što tokom ljeta, što tokom jeseni i zime održane 24 ovakve manifestacije koje za cilj imaju prije svega promociju i popularizaciju prirodnih ljepota Crne Gore. Zato i džip reli sa turističkog aspekta ima nemjerljiv značaj.

„Očekuju se redovni učesnici, i posade iz zemalja okr uženja, Slovenije, Srbije, BiH, ali i iz Francuske i Danske. Za sada je tridesetak prijavljenih, a mi očekujemo i preko 50 posada. Kotizacija je kao i prošle godine, 120 eura po učesniku”, kazao je Željko Labudović ispred Organizacionog odbora.

Učesnici se mogu prijavljivati do pred sam start džip relija

Organizatori očekuju da će se tokom ovogodišnje rute preći oko 400 kilometara šumskih i planinskih staza. Iako ruta još do kraja nije definisana, veliki dio trase, ipak, se zna. Nakon polaska iz Nikšića i kratkog zadržav a n j a na Kapetanovom jezeru ide se niz kanjon Mrtvice do Međuriječja, a potom kraj Mateševa i Ver uše, podnožjem Komova, do Andrijevice, gdje je planirano prvo konačište.

Drugog dana će zaljubljenici u prirodne ljepote ići Bjelasicom i putevima kojima do sada nijesu prolazili, da bi u subotu veče stigli u Mojkovac.

Učesnici se mogu prijavljivati do pred sam start džip relija.

Bonus video: