Nikšić: Zabranjen boravak u svim parkovima i javnim površinama namijenjenim za rekreaciju i sport

"Od danas je zabranjeno kretanje Krupačkom i Slanskom branom, park šumom Trebjesa i gradskim parkom ”, poručio je Milović
4782 pregleda 1 komentar(a)
Detalj saKrupca, Foto: Svetlana Mandić
Detalj saKrupca, Foto: Svetlana Mandić

Danas je u Nikšiću, u cilju suzbijanja širenja virusa Covid 19, stupila na snagu mjera zabrane boravka u svim parkovima i javnim površinama namijenjenim za rekreaciju i sport. Riječ je, kako je kazao načelnik Komunalne policije Nikšić, Novica Milović, o popularnim izletištima Krupac, Trebjesa, gradski park, Slano jezero, kao i igrališta u osnovnim školama i sva druga javna igrališta u gradu.

“Krupačka brana nam je prethodnih dana pričinjavala najveći problem. Vršili smo konstantnu patrolnu djelatnost i upozoravali ljude da se udalje i raziđu, jer na uskom prostoru kao što je brana, u jednom momentu smo imali i nekoliko stotina građana, kada su to vremenski uslovi dozvoljavali”, kazao je Milović.

Milović
Milović(Foto: Svetlana Mandić)

Prema njegovim riječima proteklog vikenda je na dječjim igralištima bio prisutan veliki broj kako najmlađih sugrađana, tako i omladine, pa su morali da ih upozoravaju i udaljavaju.

“Ovim putem bih apelovao na građane, roditelje, kao i na omladinu, da smanje svako moguće kretanje i upražnjavanje sportskih aktivnosti na svim javnim površinama i sportskim igralištima. Od danas je zabranjeno kretanje Krupačkom i Slanskom branom, park šumom Trebjesa i gradskim parkom ”, poručio je Milović.

Krupac je, kako je podsjetio, vlasništvo Elektroprivrede Crne Gore koja će angažovati obezbjeđenje koje će kontrolisati pomenuti lokalitet , dok će radnici Komunalne policije kontrolisati ostale lokalitete.

“Kontrolisaćemo i preduzimaćemo mjere zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić. Zahvalio bih se građanima što izuzetno dobro poštuju kretanje gradskim jezgrom. Nadam se da će tako biti i kada su ovi lokaliteti u pitanju”, poručio je načelnik Komunalne policije.

U nikšićkoj opštini nije zabilježen ni jedan slučaj korona virusa, dok se pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom 800. Testirano je njih šestoro.

Bonus video: