Nikšić: Zajedno za budućnost Župe

"Sve ove aktivnosti na dugi rok dovesšće do održivog razvoja Župe", istakao je Radulović
1 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2017. 11:24h

Projektom "Zajedno za budućnost Župe“ NVO "Župa u srcu“ iz Nikšića želi da uspostavi bolju saradnja svih aktera u zajednici kroz formiranje i rad Savjeta za održivi razvoj Župe. Kako je na konferenciji za novinare kazao Jovo Radulović u sklopu projekta, koji će trajati šest mjeseci i čija vrijednost je 7.000 eura, planirano je objavljivanje biltena, organizovanje likovnog i literarnog konkursa, izložbe fotografija, stručne tribine, publikovanje kratkometražnog dokumentarnog filma i realizacija akcije ''Svi po knjigu za našu biblioteku''. Projektom će biti urađen i promotivni materijal koji će na pravi način promovisati Župu i organizovan rok koncert.

"Sve ove aktivnosti na dugi rok dovesšće do održivog razvoja Župe", istakao je Radulović.

Projekat finansira Evropska unija kroz projekat FORS Montenegra “Let's Grow Together with IPA 2”. Prema riječima Tamare Todorović, iz FORS “Montenegra”, projekat koji ta organizacija realizuje je osmišljen da pomogne organizacijama koje su imale vrlo malo iskustva u povlačenju sredstava iz EU da dođu do tih sredstava kako bi nekim kvalitetnim projektima dobili sredstva za realizaciju svojih inicijativa. Osim projekta NVO „Župa u srcu“ podržana su još četiri projekta koje realizuju organizacije uglavnom iz centralnog i sjevernog region.

Dodjeli grantova, kako je objasnila Todorović, prethodio je trening za pisanje i implementaciju projekata. Nakon toga raspisan je poziv za projekte u okviru kojeg su organizacije imale mogućnost da u praksi primijene znanja i stečene vještine. Oni koji su ocijenjeni kao najbolji dobili su mogućnost za realizaciju svojih projekata.

Galerija

Bonus video: