NKT: Benzinske pumpe pružaju ugostiteljske usluge, zatvaraćemo i oduzimati dozvole gdje utvrdimo kršenja

"Kako ova pojava nosi visok stepen opasnosti širenja infekcije koronavorisa dat je hitan nalog nadležnim inspekcijskim službama da provjere stanje na svim pumpama i da gdje ustanove kršenje mjera odmah izdaju nalog za zatvaranje pumpe i oduzimanje dozvole za rad"
56931 pregleda 38 komentar(a)
Sa jedne od benzinskih pumpi, Foto: Gov.me
Sa jedne od benzinskih pumpi, Foto: Gov.me

Inspekcijske službe provjeravaće stanje na svim pumpama i gdje ustanove kršenje mjera odmah će izdavati nalog za zatvaranje pumpe i oduzimanje dozvole za rad.

To je saopšteno iz Nacionalnog koordinaciuonog tijela.

"NKT je, analizirajući dosljednost i efekte primjene usvojenih mjera, utvrdilo da su brojne benzinske pumpe zadržale pružanje ugostiteljskih usluga (kafemati, stojeći šankovi i dr.) i time podstakle okupljanje građana, što je suprotno donijetim mjerama. Kako ova pojava nosi visok stepen opasnosti širenja infekcije koronavorisa dat je hitan nalog nadležnim inspekcijskim službama da provjere stanje na svim pumpama i da gdje ustanove kršenje mjera odmah izdaju nalog za zatvaranje pumpe i oduzimanje dozvole za rad", saopšteno je iz NKT.

Upozorili su vlasnike benzinskih pumpi i odgovorna lica da kršenje mjera podliježe krivičnoj odgovornosti i insistira da nadležni organi strogo sankcionišu kršenje svake donijete mjere.

Bonus video: