Novaković kaže da ima para, ali da se ne troše: Srzentić da malo olabavi kaiš

Vlast ovdje ne postoji zbog naroda, već zbog same sebe, postoji institucionalna korupcija poručio Osman Subašić (SDP)
1 komentar(a)
grad Bar, Foto: Radomir Petrić
grad Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 20.07.2017. 15:00h

Barska Skupština nije se izjasnila o izvještaju o radu gradonačelnika i lokalne uprave ni nakon jučerašnje petočasovne rasprave.

Sjednica je, kao i prošli put, prekinuta i biće nastavljena sjutra.

Diskusiju su obilježile žestoke kritike opozicije na izvještaj od punih 87 stranica, za koji je, između ostalih, Savo Vujošević (DEMOS) rekao da je „smućkan kao i koalicija koja čini barsku vlast“.

“Zaprepašćena sam ovakvim i ovolikim nihilizmom, niste našli nijedan detalj da pohvalite, i onda se čudite što ne vjerujemo opoziciji i što ne sarađujemo. Nije sve idealno, može se puno popraviti, ali ovo je toliko zlonamjerno da ne vjerujem da živimo u istom gradu”, rekla je predsjednica Odborničkog kluba DPS-a Branka Nikezić.

Dejan Đurović (DF) odgovorio je da, za razliku od DPS-a, opozicija što misli to i kaže:

“Vaš bivši predsjednik barske Opštine je završio u zatvoru“.

Snežana Jonica (SNP) pitala je što da opozicija odgovori kad je nazovu „neprijateljski nastrojenom i rigidnom“, poručivši da opozicija na svakom skupštinskom odboru „crta“ da nijedna odluka nije pravno utemeljena ili potpuna.

Munib Ličina (BS) je kazao da je konsolidacija lokalnih finansija urađena „na prihvatljiv način“ i pohvalio domaćinski odnos menadžmenta opštine.

Osman Subašić (SDP) ocijenio je da politička većina nije legitimna i da u u Baru postoji institucionalna politička korupcija. “Vlast ovdje ne postoji zbog naroda, već zbog same sebe”.

Ističući da je sada opštinska kasa puna i da mu kao privredniku smeta što na žiro-računu ima para „a ne koriste se“, predsjednik SO Radomir Novaković Cakan (Pozitivna) zamjerio je gradonačelniku Zoranu Srzentiću da je oko finansija „kaiš stegao mnogo jako“ i da bi trebalo “da malo olabavi koliko je moguće“.

“Znam koliki je trud predsjednik uložio da 2016. godine svi radnici opštine dobiju svih 12 plata i zato mi smeta što sada plate kasne po 15 dana, a ima ih na računu. Treba da se napravi konačno azil za pse, da riješimo makar ove male investicije do 100.000 eura”, rekao je Novaković.

“Gradonačelnik politički progoni”

Pozivajući se na slučajeve smijenjenih SDP-ovih opštinskih sekretara Omera Vukića i Borisa Mijovića, Osman Subašić je gradonačelniku poručio da će ostati upamćen kao čovjek koji sprovodi politički progon.

Odbacujući optužbe, Srzentić je, ne navodeći o kome se radi, rekao da je trpio „određene kritike zbog nekih odluka o javnim nabavkama“.

“Kada moram da provjeravam potpisane izvještaje, ne mogu da podržavam takvog starješinu. Ima mnogo pritisaka prema meni za zapošljavanje, ali dobro trpim pritiske”.

Bonus video: