Novi muzički projekat: DANILOVGRADATION

Prvonagrađeni bend imaće priliku da u studiju snimi svoju pjesmu, dok su za drugu i treću nagradu obezbijeđena sredstva za nabavku muzičke opreme koja je bendu neophodna
591 pregleda 0 komentar(a)
Milica Lekić, Foto: Mps.gov.me
Milica Lekić, Foto: Mps.gov.me
Ažurirano: 16.04.2019. 14:01h

Takmičenje gimnazijskih bendova pod nazivom DANILOVGRADATION održaće se 10. maja na platou pored rijeke Zete.

Na događaju, koji organizuje Gimnazija ,,Petar I Petrović Njegoš“ iz Danilovgrada, Ministarstvo prosvjete uz podršku Opštine Danilovgrad, takmičiće se 10 bendova iz 10 crnogorskih gimnazija.

Svaki bend nastupiće sa tri kompozicije od kojih je jedna autorska, a dvije već poznate kompozicije, na našem i nekom stranom jeziku.

Prvonagrađeni bend imaće priliku da u studiju snimi svoju pjesmu, dok su za drugu i treću nagradu obezbijeđena sredstva za nabavku muzičke opreme koja je bendu neophodna. U revijalnom dijelu nastupiće Marija Božović & Band.

Cilj ove kako manifestacije je kako navode organizatori da se mladi podstaknu na konzumiranje kvalitetnih i zdravih sadržaja. Kako se projekat se u potpunosti naslanja na stav Ministarstva prosvjete da institucije treba da rade na podsticanju vannastavnih aktivnosti i profilisanju ukusa mladih. Zato se, između ostalog, realizuje i projekat „Dan umjetničkog obrazovanja“ sa Zetskim domom, u toku koga je nekoliko hiljada djece imalo priliku da posjeti Kraljevsko pozorište i Narodni muzej.

Direktorica danilovgradske gimnazije, Nataša Latković, rekla je da je ovo važan događaj.

"Na institucionalnom nivou šaljemo poruku da ćemo se boriti za to da kvalitet zauzme mjesto u životima mladih. Nećemo ih prepustiti stihiji, več ćemo dati sve od sebe da ih usmjerimo i pokažemo da imaju našu podršku", rekla je Latković.

Portparolka Ministarstva prosvjete Milica Lekić kazala je da se kvalitet života čovjeka mjeri, između ostalog, njegovim kapacitetom da na pravi način percipira svijet oko sebe, razvije konstruktivnu kritičku misao i bude stvaralac, ali i konzument kvalitetnih sadržaja.

Bendovi koji će se takmičiti su: KOTOR – Kotorska gimnazija – SUNSET, CETINJE – Cetinjska gimnazija – IVAN CRVENI, ROŽAJE – Gimnazija ,,30. septembar“ – SILENCE, NIKŠIĆ – Gimnazija ,,Stojan Cerović“ – NE BILO ROCK-A, BAR – Gimnazija ,,Niko Rolović“ – KRUG, PODGORICA – Gimnazija ,,Slobodan Škerović“ – ABISSYA, BIJELO POLJE – Gimnazija ,,Miloje Dobrašinović“ – LITTLE DOTS, BERANE – Gimnazija ,,Panto Mališič“ – ALT, PLJEVLJA – Gimnazija ,,Tanasije Pejatović“ – BISERI PLJEVALJA, DANILOVGRAD – Gimnazija ,,Petar I Petrović Njegoš“ – NOEMA.

Bonus video: