Nulta tolerancija na alkohol: Zarađuju osiguravajuće kuće

To znači da i oni koji pojedu kolač sa malo alkohola i skrive nezgodu, za vratom će imati osiguravajuću kuću, iako, kako kažu stručnjaci, alkohol ne mora biti uzrok udesa
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.04.2012. 19:03h

Nulta tolerancija za alkohol kod vozača sve je bliža - Skupština će o tome raspravljati u skorije vrijeme, a mnogi su već digli glas protiv Predloga novog zakona o saobraćaju.

Mnogi se pitaju i kome će taj propis ići na ruku, a iz Inicijative mladih za ljudska prava (YIHR) kažu da će profitirati osiguravajuće kuće koje će imati potporu u zakonu da tuže i onog vozača koji nije pio, a skrivio je udes.

"Hrvati su povukli takvu namjeru iz prostog razloga jer su vidjeli da za vrlo kratko vrijeme primjene tog zakona da su se osiguravajuće kuće počele enormno da zarađuju upravo zbog toga što su ljudi kod kojih su se nalazili, vrlo mali promili alkohola morali sami da snose troškove za izazvane štete u nezgodama, tako da su osiguravajuće kuće tužile te ljude i morali su na kraju sami da plaćaju troškove koje su izazvali u saobraćaju", rekao je Milan Radović iz YIHR za Televiziju "Vijesti".

TV Vijesti: Nemanja Živaljević

To znači da i oni koji pojedu kolač sa malo alkohola i skrive nezgodu, za vratom će imati osiguravajuću kuću, iako, kako kažu stručnjaci, alkohol ne mora biti uzrok udesa.

"Ukoliko pojedu određeno voće, kolač ili im organizam sam stvori taj minimum alkohola, sami će snositi troškove iako su prije toga platili osiguranje koje je obavezujuće" rekao je Radović.

To da li je alkohol kriv za nezgodu, utvrđuje vještak medicine, od kojih su već neki digli glas protiv nulte tolerancije alkohola u krvi.

Galerija

Bonus video: