Obogaćena turistička ponuda NP Biogradska gora

"Od ove sezone će određen broj vozila biti parkiran na parkingu kod Kraljevog kola, čime će se rasteretiti prostor u blizini Biogradskog jezera koji je tokom prethodnih godina, usljed nedostatka adekvatnog parking prostora, korišćen u te namjene"
1005 pregleda 5 komentar(a)
Vozić u NP Biogradska gora, Foto: Nparkovi.me
Vozić u NP Biogradska gora, Foto: Nparkovi.me
Ažurirano: 08.04.2019. 16:48h

Turistička ponuda NP Biogradska gora bogatija je za dva turistička vozića koja će saobraćati od Kraljevog kola do ulaza u Nacionalni park.

"Veoma nas raduje što je turistička ponuda NP Biogradska gora dopunjena novim atraktivnim vozićima za prevoz turista koji će saobraćati na relaciji od Kraljevog kola do Biogradskog jezera, no, prije svega, što ćemo u značajnoj mjeri izmjestiti parkiranje vozila iz samog nacionalnog parka. Od ove sezone će određen broj vozila biti parkiran na parkingu kod Kraljevog kola, čime će se rasteretiti prostor u blizini Biogradskog jezera koji je tokom prethodnih godina, usljed nedostatka adekvatnog parking prostora, korišćen u te namjene", saopštio je direktor JPNPCG Elvir Klica.

Iz Uprave javnih radova je saopšteno da je ukupna vrijednost vozića 549.757 eura, sa rokom isporuke do 20. aprila.

"Najveći dio sredstava, oko 419.000 eura obezbijedila je Vlada Crne Gore iz kapitalnog budžeta. Ostatak od 130.800 eura finansira Privredna komora, po osnovu ugovora o dodjeli sredstava sa JP Nacionalni parkovi Crne Gore, u okviru projekta "Razvoj niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori", u kojem je UNDP implementacioni partner", navodi se u saopštenju.

Vozić se sastoji od lokomotive, dvije prikolice za prevoz putnika sa po 20 sjedišta i jedne prikolice sa 16 mjesta za osobe sa invaliditetom.

Bonus video: