Oboljelih 109, prvi slučaj koronavirusa u Bijelom Polju

Od jutrošnjeg presjeka u osam sati, kada je registrovano 14 novih slučajeva, analiziran je 51 uzorak među kojima su bila četiri pozitivna rezultata
27314 pregleda 0 komentar(a)
Institut za javno zdravlje, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Institut za javno zdravlje, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Ažurirano: 31.03.2020. 19:27h

Institut za javno zdravlje (IJZ) potvrdio je još četiri slučaja koronavirusa, čime je broj oboljelih u Crnoj Gori porastao na 109.

Kako su kazali iz IJZ, od jutrošnjeg presjeka u osam sati, kada je registrovano 14 novih slučajeva, analiziran je 51 uzorak među kojima su bila četiri pozitivna rezultata.

Novooboljeli su registrovani u Podgorici, Ulcinju i Tivtu, dok je četvrti oboljeli pacijentkinja iz Bara koja trenutno boravi u Bijelom Polju.

„Iako inicijalna epidemiološka istraživanja ukazuju da je do izlaganja virusu došlo u Baru, ona će se trenutno voditi kao oboljeli iz Bijelog Polja“, pijasnili su iz Instituta.

U Crnoj Gori je od početka epidemije od COVID19 oboljelo je 109 osoba, a pod zdravstvenim nadzorom ih je 6.375.

U Podgorici je registrovano 39 oboljelih, u Tuzima 33, Baru deset, Ulcinju osam, Andrijevici sedam, u Budvi i Herceg Novom po četiri, u Tivtu dva i u Danilovgradu i Bijelom Polju po jedan.

Pacijentkinju šalju u Bar na liječenje

Prvi registrovani slučaj koronavirusa u Bijelom Polju, 74-godišnja ženska osoba iz Bara, biće prebačena u barsku Opštu bolnicu.

Na koronavirus je testirana juče, nakon pregleda u jedinici za trijažu u prostorijama dnevnog centra Tisa.

Pacijentkinja se, kako Vijesti saznaju iz bjelopoljske Opšte bolnice, javila sa simptomima prehlade i povišene temperature, a porodica kod koje je bila u posjeti i osobe sa kojima je došla u kontakt smještene su u karantin.

Bonus video: