Odlagali otpad u Gračanicu: Kazna po 500 eura za trojicu Nikšićana

Kako ističu u saopštenju, zbog većeg broja pritužbi mještana Gvozdenica za nelegalno odlaganje otpada pojačali su prisustvo službenika Komunalne policije u pomenutom naselju što je i rezultiralo procesuiranjem dvojice Nikšićana
1081 pregleda 0 komentar(a)
Gračanica (arhiva), Foto: Svetlana Mandić
Gračanica (arhiva), Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 20.05.2020. 13:00h

Nikšićka Komunalna policija kaznila je dvojicu sugrađana T.B, N.P. i R.Š. sa po 500 eura zbog odlaganja otpada u koritu rijeke Gračanice i stvaranja divlje deponije.

„Po prijavi mještana naselja Gvozdenice u koritu rijeke Gračanice izvršili smo komunalni nadzor i utvrdili u dva odvojena slučaj da su dva lica odložili otpad van mjesta predviđenim za odlaganje otpada. Oni su na taj način formirali nelegalne deponije i istima su izdati prekršajni nalozi. Kazna za ovaj prekršaj iznosi 500 eura”, navodi se u saopštenju za javnost Komunalne policije.

Kako ističu u saopštenju, zbog većeg broja pritužbi mještana Gvozdenica za nelegalno odlaganje otpada pojačali su prisustvo službenika Komunalne policije u pomenutom naselju što je i rezultiralo procesuiranjem dvojice Nikšićana.

“I pored brojnih obaveza ove službe u narednom periodu vršićemo konstantne obilaske kritičnih lokaliteta. U planu službe Komunalne policije je da u narednom periodu, kada se za to stvore uslovi, sprovede akciju ,Da bude čisto’. Pozivamo sve sugrađane, NVO sektor, medije, nadležne institucije i sve one koji su spremni i zainteresovani da problem nelegalnog odlaganja otpada riješimo zajednički da nam se priključe u pomenutoj akciji”, poručili su iz Komunalne policije i zahvalili se mještanima Gvozdenice na odličnoj saradnji.

Bonus video: