Odloženo odlučivanje o poskupljenju vode - Vijesti.me
JOŠ NEMA NOVIH CIJENA

Odloženo odlučivanje o poskupljenju vode

Ni Vučelić ni predsjednik Skupštine Glavnog grada Đorđe Suhih juće nijesu odgovarali na pozive i SMS poruku “Vijesti”, kako bi odgovorili zašto najavljene odluke nema na dnevnom redu julskog zasjedanja

Vladan Vučelić
Vladan Vučelić (Foto: Luka Zeković)

Odluka o najavljenom poskupljenju vode od 22,3 odsto neće se naći na dnevnom redu sjednice Skupštine Glavnog grada, koja je zakazana za 28. jul.

Direktor preduzeća Vodovod i kanalizacija Vladan Vučelić je “Vijestima” nedavno kazao da će se odluka o poskupljenju vode naći pred odbornicima na julskoj sjednici.

Vučelić je tada kazao da je odluka trebalo da se nađe na dnevnom redu Skupštine u junu, ali je izostavljena zbog inicijative opozicije da se smijeni upravni odbor Vodovoda i kanalizacije.

Ni Vučelić ni predsjednik Skupštine Glavnog grada Đorđe Suhih juće nijesu odgovarali na pozive i SMS poruku “Vijesti”, kako bi odgovorili zašto najavljene odluke nema na dnevnom redu julskog zasjedanja.

Đorđe Suhih (Novine)
Đorđe Suhih (Novine)

Suhih je ranije za medije izjavio da ne podržava poskupljenje vode i da će glasati protiv ukoliko odluka odbora direktora Vodovoda stigne u skupštinsku proceduru.

On je tada izjavio da bi poskupljenje vode trebalo da bude posljednja aktivnost koju Vodovod treba da sprovede. Protiv poskupljenja vode su i svi opozicioni odbornici.

Zbog najavljenog poskupljenja vode, na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta se, na inicijativu Socijaldemokratske partije, raspravljalo o povjerenju Odbora direktora Vodovoda. Odbor na toj sjednici nije smijenjen, jer predlog nije dobio podršku većine odbornika.