Opet u cik zore: Srušili amfiteatar, građani spriječili da kamion uđe u dvorište

"Pod potpuno sivim okolnostima se gradi ovaj vrtić uz najoštrije pritiske na građanstvo sa svih strana- I sa strane policije, i sa strane brojnih državnih poslodavaca"
22607 pregleda 40 komentar(a)
Danas u Baru, Foto: Srdan Kosović
Danas u Baru, Foto: Srdan Kosović
Ažurirano: 23.01.2019. 08:20h

Jutros oko pet sati pripadnici policije i privatnog obezbjeđenja ušli su u dvorište barske gimnazije, i užurbano krčili gradilište, da bi potom krenuli i sa rušenjem amfiteatra.

Čitav amfiteatar je srušen.

Okupljeni građani, njih oko 100 spriječili su kamion koji je trebalo da odnese šut da uđe u dvorište.

Radnici koji su srušili amfiteatar su iz nikšićke firme.

"Pa od pet sati ovdje se dešavala koordinisana akcija policije i privatnog obezbjeđenja. Ušli su, na silu ruše krugove, pokušavaju da postave metalne panele da uopšte ne bi moglo da se vidi unutar dvorišta", kazao je za televiziju "Vijesti" Blažo Marinović.

On napominje da se sve ovo radi i pored toga što je podnešeno nekoliko prijava.

"Pod potpuno sivim okolnostima se gradi ovaj vrtić uz najoštrije pritiske na građanstvo sa svih strana- I sa strane policije, i sa strane brojnih državnih poslodavaca. Stvarno čudi da u jednoj maloj zajednici kao što je Bar vidimo toliku nervozu i gradonačelnika i lokalnih funkcionera, tih sivih eminencija koji rade bukvalno što im se prohtje. Oni su ovdje, samo ću reći doveli privatno obezbjeđenje sa pendrecima, što mi nije jasno, pošto navikli smo da gledamo ona obezbjeđenja koja imaju obične fluorescentne prsluke. Jedino čime se ovo može opisati je nemoć građanstva čiji interes nema ko da zaštiti", kazao je Marinović.

Sječa čempresa u dvorištu barske gimnazije "Niko Rolović" započela je 17. januara,takođe u ranim jutarnjim časovima.

Građani Bara su tada mirnim protestom probali da sačuvaju dvorište, ali je reagovala policija.

Bonus video: