Opozicioni odbornici u Pljevljima traže hitnu raspravu o zdravstvu

Inicijativu su, osim odbornika Nove, potpisali i odbornici DNP i SNP, a dostavljena je i Demokratama i Pokretu za Pljevlja
341 pregleda 0 komentar(a)
Bolnica u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan
Bolnica u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan

Odbornički klub Nove srpske demokratije pokrenuo je inicijativu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine opštine Pljevlja na kojoj bi se raspravljalo o stanju u pljevaljskom zdravstvu.

Inicijativu su, osim odbornika Nove, potpisali i odbornici DNP i SNP, a dostavljena je i Demokratama i Pokretu za Pljevlja.

Od predsjednika SO zatraženo je da na sjednicu pozove ministra zdravlja Kenana Hrapovića, direktora Opšte bolnice Pljevlja Erduana Lalovića, direktora Dom zdravlja Ilhana Tursumovića i direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sašu Stefanovića.

U inicijativi su predložili i zaključke koje treba da usvoji lokalni parlament.

“Da Ministarstvo povede računa o nacionalnoj strukturi pri izboru rukovodećeg kadra, kao i pri zapošljavanju medicinskog osoblja kako bi popravilo jako loše i poremećene međuljudske odnose. Da se u najhitnijem roku omoguće pljevaljskim ljekarima supspecijalizacije i specijalizacije, prekine dosadašnja korupcija pri dodjeljivanju kako bi u kratkom vremenskom roku imali domaći kadar, za razliku od vikend dolazaka privilegovanih doktora. Da se organizuje edukacija za medicinsku opremu na kojoj nema ko da radi kako bi ista mogla biti efikasno upotrijebljena”, neki su od zaključaka.

Od Ministarstva se traži da poveća zarade zaposlenima i riješi njihova stambena pitanja.

“Da se u doglednom roku formira prijemni urgentni centar koji inače postoji u svim gradovima na sjeveru Crne Gore. Da Ministarstvo izvrši provjeru diploma. Formirati i dva tima u jednoj smjeni Hitne pomoći u Pljevljima, kao u ostalim gradovima na sjeveru Crne Gore”.

Bonus video: