Oprez zbog mogućih odrona, ne zaboravite zimsku opremu - Vijesti.me
STANJE NA PUTEVIMA

Oprez zbog mogućih odrona, ne zaboravite zimsku opremu

Iz AMSCG su podsjetili da je od 15. novembra zimska oprema obavezna na putevima gdje je naznačeno signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove. Na ostalim putevima obavezna je samo ako to uslovljavaju zimski uslovi – snijeg, led ili poledica

mokri putevi
mokri putevi (Foto: Shutterstock)

 U Crnoj Gori danas se saobraća po mokrim putevima, vidljivost je smanjena, a vremenski uslovi mogu izazvati odrone, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Oni su vozačima savjetovali da vožnju prilagode trenutnom stanju na putu i poštuju ograničenja brzine i ostala pravila saobraćaja.

Iz AMSCG su podsjetili da je od 15. novembra zimska oprema obavezna na putevima gdje je naznačeno signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove. Na ostalim putevima obavezna je samo ako to uslovljavaju zimski uslovi – snijeg, led ili poledica.

Na magistralnom putu M-2.3 Podgorica-Cetinje na dionici Jankovića krš-Ulići, zbog rekonstrukcije puta, saobraća se jednom trakom naizmjenično, a postavljena je i svetlosna siglanizacija.

Na magistralnom putu Cetinje-Budva na lokalitetima Obzovica, Brajići i Markovići rekonstruiše se put, režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmajerni i regulisan semaforskom signalizacijom.

Zbog sanacije klizišta u mjestu Frutak, na magistralnom putu Nikšić-Danilovgrad, saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.