Opština i TO Berane: Prvo veče Thunder festa nije održano krivicom CEDIS

"Da li je služba CEDIS bila u pripravnosti u Plavu, Bijelom Polju i Cetinju gdje su se sinoć nesmetano održavali koncerti i festivali, ili su ovakvu neodgovornost pokazali samo prema Beranama, kao jedinoj opoziconoj opštini na sjeveru Crne Gore", pitaju iz Opštine i TO Berane
3561 pregleda 3 komentar(a)
Berane, Foto: Wikimedia Commons
Berane, Foto: Wikimedia Commons
Ažurirano: 27.07.2019. 14:46h

Prvo veče fesivala za mlade na sjeveru Crne Gore,Thunder Fest-a, nije održano isključivo zbog nečinjenja i nemarnosti CEDIS-a i njihovih "stručnjaka" koji nijesu bili sposobni niti su bili u stanju da punih šest sati utvrde i otklone novodni kvar i obezbijede normalno napajanje električnom energijom na mjestu održavanja festivala, saopštili su danas iz Opštine i Trurističke organizacije Berane.

Oni ističu kako su pravovremeno obavijestili relevantne službe kako bi festival protekao u najboljem redu "tako da je bila obaviješten i CEDIS čiji su zaposleni radili na priključku za napajanje festivalske elektro- infrastrukture".

"Da li je služba CEDIS bila u pripravnosti u Plavu, Bijelom Polju i Cetinju gdje su se sinoć nesmetano održavali koncerti i festivali, ili su ovakvu neodgovornost pokazali samo prema Beranama, kao jedinoj opoziconoj opštini na sjeveru Crne Gore", pitaju iz Opštine i TO Berane.

Dodaju da od CEDIS traže odgovornost za to što se sinoć dogodilo u Beranama "a oni neka među sobom vide koja služba je zatajila i na kojem je nivou odgovornost za štetu koja je pričinjena građanima Berana, turističkoj privredi i organizatorima Festivala".

Iz Opštine i TO napominje da Opština Berane posjeduje samo agregat koji nije mobilan i da je u kranjem slučaju CEDIS bila ta koja je bila dužna da obezbijedi alternativan način napajanja, ako nije bila u stanju da otkloni kvar.

"Šteta koja je nastala uključuje narušen imidž Festivala, velike finansijske penale kao i potencijalan gubitak povjerenje kod vjerne festivalske publike koja je sinoć, u Berane, u velikom broju došla iz regiona.

Upravo zato, i najprije zbog njih, organizatori Festivala Opština Berane i TO Berane podnijeće tužbu protiv CEDIS, svesni toga da i eventualno obeštećenje neće u potpunosti sanirati nastalu štetu", navodi se u saopštenju.

Opština i TO Berane ističu i da neće dozvoliti da "zbog ovakvih opstrukcija" festival propadne i obavještavaju posjetioce da će program prve festivalske večeri ipak moći da čuju u nedjelju veče na istom mjestu od 21 sat.

"Budući da navodni kvar još uvijek nije otklonjen, nadamo se da će se CEDIS potruditi da njihom krivicom ne propadne večerašnji nastup najavljenih izvođača, među kojima je i svjetska mega zvijezda holandski DJ, Sidney Samson, koji prvi put nastupa na sjeveru Crne Gore", zaključuje se u saopštenju Opštine i Turističke organizacije Berane.

Bonus video: