Opština Tivat: Gradnja kružnog toka u Kukuljini počeće prema planu

Opština Tivat reagovala na tekst o kašnjenju radova na kapitalnom infrastrukturnom projektu
1815 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada SO Tivat, Foto: Sinisša Luković
Zgrada SO Tivat, Foto: Sinisša Luković

Opština Tivat reagovala je juče na tekst „Posao dali najskupljem izvođaču, gradnja kasni“.

“Gradnja kružnog toka u Kukuljini počeće prema planu, odnosno Odluci o najpovoljnijoj ponudi, broj: 1902-404-42/12 od 02.10.2019. godine jer nema nikakvih zakonskih prepreka da se postupi drugačije. Shodno Zakonu o javnim nabavkama i Uputstvu ponuđačima koje je sastavni dio tenderske dokumentacije, žalbe ponuđača se izjavljuju preko prvostepenog organa, u ovom slučaju Naručiocu - Opštini, te je neistinit navod u tekstu da je kotorska firma izjavila žalbu po tenderu broj 1902-404-42 od 27.08.2019. Rok za ulaganje žalbe je istekao 15. oktobra.

Nijesu primjerene i istinite ni tvrdnje o načinu rangiranja i izboru najpovoljnijeg ponuđača čijim objavljivanjem se stvara pogrešna slika o radu Komisije za javne nabavke Opštine.

Ističemo da je stručna Komisija izvršila detaljan uvid u tendersku dokumentaciju, konstatovala nepravilnosti i donijela odluku shodno dostavljenim ponudama i dokazima koji su sastavni dio iste a sve shodno Zakonu o javnim nabavkama i Uputstvu ponuđačima. Smatramo da je prenošenje neistina neprimjereno sredstvu javnog informisanja te molimo da u cilju istinitog informisanja javnosti u najkraćem roku objavite punu informaciju”, navodi se u reagovanju.

Bonus video: