Osmislite mural koji će krasiti Herceg Novi

Tri najbolja rada biće nagrađena novčanim nagradama, a autorima će organizatori obezbijediti materijal za oslikavanje murala na predviđenim lokacijama, tokom trajanja Street art festivala u septembru
213 pregleda 0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 16.04.2019. 14:31h

Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi raspisao je konkurs sa izradu murala u okviru "Street art festival" koji će se održati u speptembru.

Tema konkursa za izradu likovnog rješenja murala je "Staze, lica, predjeli". Iz Sekretarijata pozivaju stručna lica iz oblasti umjetnosti, pojedince i umjetničke grupe koji imaju najmanje tri izvedena murala da osmisle rješenje i prijave se najkasnije do 15. maja 2019. godine. Posebno su dobrodošli radovi koji estetski odgovoraju i oslikavaju kontekst grada i lokalne zajednice.

O dostavljenim rješenjima odlučivaće komisija sastavljena od tri stručnjaka iz oblasti umjetničkog stvaralaštva. Tri najbolja rada biće nagrađena novčanim nagradama, a autorima će organizatori obezbijediti materijal za oslikavanje murala na predviđenim lokacijama, tokom trajanja Street art festivala u septembru.

Namjera je da ovogodišnji Street art festival bude međunarodnog karaktera, najavljuje sekretarka Zambelić Pištalo.

"U toku su razgovori sa organizatorima sličnih festivala u Helsinkiju, Finska i Esterežu, Portugal. Nadam se da ćemo dogovoriti učešće, čime će Street art festival imati međunarodni karakter, dobiće na kvalitetu i okupiti veći broj kreativnih ljudi", kaže sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo.

Cilj Street art festivala je oplemenjivanje javnih prostora i promocija grada kao mjesta ugodnog življenja, uz istovremenu afirmaciju savremenih formi umjetnosti.

Bonus video: