Otvorena nova interna klinika: Koštala 300.000 eura

"Ništa od ovoga ne bi mogli da uradimo da nije bilo velikog razumijevanja ljekara, medicinskog osoblja i pacijenata", istakao je Eraković
1291 pregleda 0 komentar(a)
Klinički centar Crne Gore, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Klinički centar Crne Gore, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević

Rekonstrukcija Interne klinike, koja je svečano danas otvorena, koštala je više od 300.000 eura.

Direktor Kliničkog centra Jevto Eraković kazao je da će biti uloženo i dodatnih 50.000 eura kako bi se stvorili uslovi za savremeni način funkcionisanja ove klinike, istakavši da su u toku brojni drugi projekti.

Rekao je da će uskoro da bude otvoren novi Centar za imunologiju i genetiku, kao i stomatološka poliklinika. Eraković je najavio i da će biti rekonstruisano odjeljenje akušerstva na Klinici za ginekologiju.

"Ništa od ovoga ne bi mogli da uradimo da nije bilo velikog razumijevanja ljekara, medicinskog osoblja i pacijenata", istakao je Eraković.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić kazao je da je ova ustanova za rekonstrukciju izdvojila oko 226.000 eura.

"U periodu od 2016. do 2019. za rekonstrukciju i drugih klinika izdvojili smo oko 3,2 miliona eura. Vlada je za period 2018/2019 izdvojila 11,1 miliona eura za nabavku savremene opreme. Sve ovo govori o namjeri da se osnaži javni zdravstveni sistem", rekao je Čirgić.

Bonus video: