Pare dobijaju klubovi koje vodi BS kadar

Više od pola ukupnog iznosa dobiće FK “Ibar”, na čijem čelu je gradonačelnik Rožaja Ejup Nurković...
9 komentar(a)
Opština Rožaje, Foto: Bošnjačka stranka
Opština Rožaje, Foto: Bošnjačka stranka
Ažurirano: 23.03.2017. 20:39h

Od 190.000 eura koliko je budžetom Opštine Rožaje predviđeno za podršku sportskim kolektivima, 173.000 dobiće klubovi na čijem čelu se nalaze funkcioneri ili članovi Bošnjačke stranke (BS).

Najviše novca - 98.500, dobiće Fudbalski klub „Ibar“, čiji je predsjednik, ujedno i gradonačelnik Ejup Nurković.

Košarkaškom klubu „Ibar“, kojim predsjedava potpredsjednik Vlade Rafet Husović, dobijeljeno je 40.500 eura, a Džudo klubu „Ibar“ na čijem čelu je Omer Nurković (BS) 10.000 eura.

Šahovskom klubu „Rožaje“ Rahmana Husovića, brata od strica šefa BS-a, opredjeljeno je 4.000 eura, a Snowboard klubu „Jump“ Dženisa Nurkovića, sina predsjednika Opštine, 2.000 eura.

Sprtskim kolektivima na čijem čelu nijesu članovi BS-a odobreni su iznosi između 500 i 1. 500 eura, a samo jedan će dobiti 2.000.

Neopredijeljeno je ostalo 8.000 eura.

Trener Karate kluba „Hajla“ Alen Kalač kaže da je nedopustivo da se sport politizuje.

“Pohvalno je svako ulaganje u sport, ali je nedopustivo da se on politički zloupotrebljava. Zar i djeca koja biraju sportove na čijem čelu nijesu članovi BS-a ne treba da treniraju? U fudbalskom i košarkaškom klubu, koji će iz budžeta dobiti najveći dio kolača, odnosno 139.000 eura, ima 13 igrača sa strane. Zar ne treba naše pare da ulažemo u našu djecu“.

Kalač tvrdi da od 1. 500 eura, koliko je dobio njegov klub, ne može ni sala da se plati, dok “lokalno rukovodstvo na ručkove i piće potroši najmanje 30.000 eura godišnje“.

“Lani je moj klub dobio 3. 500 eura, pa se pitam šta se promijenilo u međuvremenu. Pozivam sve relevantne faktore u državi da preispitaju ovakvu raspodjelu, a posebno ministra sporta (Nikolu Janovića) da odgovori da li se na ovakav način poštuje strategija za koju se zalaže, a čiji cilj je maksimalno uključivanje mladih u sport i njegova što bolja afirmacija“.

Nurković nije odgovorio “Vijestima” po kojim kriterijuma je sportskim klubovima dijeljen novac iz gradske kase.

Bonus video: