Park sravnjen sa zemljom, još čekaju Biram Bar

Iz BB nema odgovora da li će njihovi odbornici potpisati zahtjev devet odbornika opozicije
3910 pregleda 31 komentar(a)
Park sravnjen, čempresi odnijeti, Foto: Radomir Petrić
Park sravnjen, čempresi odnijeti, Foto: Radomir Petrić

Park na kome je planirana gradnja vrtića u Baru sravnjen je sa zemljom, a građanski aktivisti i juče su prijavljivali Komunalnoj policiji da kamioni sa gradilišta, natovareni ostacima posječenih stabala i iskopanom zemljom, izlaze neadekvatno opremljeni - bez cerade preko materijala koji nose, bez pratnje, a na raskrsnici kod Tri kule permanentno krše saobraćajne propise, ignorišući znak zabrane skretanja ulijevo.

Iz partije Biram Bar (BB) ni poslije dva dana nije stigao odgovor na pitanje “Vijesti“ da li će njihovi odbornici u SO Bar potpisati zahtjev devet odbornika opozicije da se sazove vanredna sjednica SO posvećena eventualnom raspisivanju referenduma oko izgradnje vrtića na tom mjestu.

Prošle subote, potpise koji inače daju kvorum zahtjevu opozicije, neophodnu trećinu odbornika, iz BB su uslovili pozivom predstavnika Građanske inicijative da to učine. Iz GI su istog dana odgovorili da ne razmišljaju o bilo kakvim pozivima političkim partijama, jer rade isključivo kao građani, a političkim partijama su prepustili da se po svom nahođenju odrede prema tom slučaju. Na četvrtoj protestnoj šetnji, održanoj prije tri dana, prvi put nije bilo vidnog prisustva odbornika BB, za razliku od prethodnih. Oko slučaja “Vrtić” juče se oglasio samo barski DPS, koji je, očekivano, podržao izgradnju.

“DPS je izgradnju vrtića kao razvojnog projekta obećala građanima svojim izbornim programom još 2014. godine, koji je dobio većinsku podršku na tada održanim lokalnim izborima. Podršku građana dobili smo i na narednim parlamentarnim, lokalnim i predsjedničkim izborima, što je našu viziju razvoja potvrdilo kao ispravnu kod građana Bara. Učestvovali smo u donošenju svih potrebnih odluka za izgradnju vrtića na lokaciji predviđenoj DUP-om Topolica I, koji je Skupština Opštine usvojila prije gotovo deceniju, čemu je prethodila javna rasprava. Nakon što su ispunjene sve zakonske i tehničke procedure, vlasnik parcele i investitor na ovom objektu, Ministarstvo prosvjete, zajedno sa Upravom javnih radova, pokrenuli su radove na izgradnji objekta u decembru 2018. godine, čiji rok izgradnje je 12 mjeseci”, saopšteno je iz barskog DPS-a.

Bonus video: