"Parking servis": Uvodimo red, ne uzimamo "harač"

Tvrde da redovno izmiruju obaveze po osnovu PDV-a, poreza i doprinosa na zarade
3 komentar(a)
parking Podgorica, Foto: Luka Zeković
parking Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.09.2016. 19:42h

Iz preduzeća "Parking servis", u reagovanju na tekst "Nedomaćinski odnos za vječiti minus" objavljen u "Vijestima", naveli su da redovno izmiruju obaveze po osnovu PDV-a, poreza i doprinosa na zarade, izmiruju zarade zaposlenih i na današnji dan nema nijednog centa duga po ovim osnovama.

Međutim, iz tog preduzeća nijesu demantovali zvanične podatke upravo iz njihove dokumentacije, po kojima su lani bili u gubitku 275.522 eura, a 2014. 210.890.

"Raduje činjenica da je odbornica Popović svoje nekadašnje procjene prihoda 'Parking servisa' sa oko 4 do 5 miliona eura svela na 'prihvatljivijih' 1,6 miliona eura, i pored činjenice da njeni proračuni prihoda 'Parking servisa' nemaju veze sa stvarnim stanjem", navode iz tog preduzeća.

Istakli su da je to preduzeće osnovao Glavni grad sa ciljem regulisanja saobraćaja u mirovanju, a ne skupljanja „harača“ od građana kako se to želi predstaviti.

"U prilog toj tvrdnji ide činjenica da je najveći broj parking mjesta kojima upravlja 'Parking servis' u režimu povlašćenog korišćenja za građane sa mjesečnim cijenama od 7, 8 ili 10 eura. Ako se to prenese na dnevni odnosno parking po satu, koristeći formulu odbornice Popović, dolazimo do cijene od manje od dva centa po satu parkiranja, koliko plaćaju povlašćeni korisnici za parkiranje u najužem centru grada", tvrde iz tog preduzeća.

U prvom polugodištu, navode iz tog preduzeća ostvareni su pozitivni finansijski rezultati.

"Povećan je prihod za dvadeset odsto, smanjen fond zarada i broj zaposlenih. Smanjeni su i troškovi materijala, električne energije i goriva za 35 odsto, a nematerijalni troškovi su 37 odsto manji", navodi se u reagovanju.

Bonus video: