Perković: Tito voskrese – vaistinu voskrese!

Tačno u 15.05, kao i prije 33 godine u Splitu, utakmica u Tivtu je prekinuta reskim zvukom sirene i emitovanjem vanrednog saopštenja Centralnog komiteta Komunističke partije Jugoslavije
91 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 04.05.2013. 16:00h

Povodom 33-će godišnjice smrti utemeljivača i doživotnog predsjednika Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, Josipa Broza Tita, NVO "Generalni konzulat SFRJ" iz Tivta organizovala je simboličnu fudbalsku utakmnicu.

U spomen na istorijski meč između Hajduka i Crvene zvezde 4. maja 1980. u Splitu koji je prekinula vijest o Titovoj smrti, na stadionu malih sportova u Tivtu, odigran je meč u malom fudbalu između ekipa Crvene zvezde i Partizana.

Tačno u 15.05, kao i prije 33 godine u Splitu, utakmica je prekinuta reskim zvukom sirene i emitovanjem sa zvučnika, vanrednog saopštenja Centralnog komiteta Komunističke partije Jugoslavije koji je jugoslovensku javnost 4. maja 1980. obavijestio o Titoivoj smrti na klinici u Ljubljani.

Kao i prije više od tri decenije u Splitu, fudbalska lopta zaustavila se i u Tivtu, a svi igrači i publika u stavu mirno, odali su počast preminuklom jugoslovenskom i vođi Pokreta nesvrstanih.

"Zbog ulaska u EU i stim u vezi izmijenjenog prelaska granice, naši prijatelji iz splitskog Hajduka nisu mogli doći u Tivati pa ih je zamijenila ekipa Partizana. Imajući u vidu predstojeći veliki vjerski praznik, naše podsjećanje na Tita i opšteprisutna žal za tim lijepim vremenima u kojima smo svi živjeli sretno i zadovoljno, dobijaju na značaju: Tito voskrese – vaistinu voskrese!”, kazao je “Vijestima” generalni konzul SFRJ u Crnoj Gori Marko Perković.

On je dodao da je ta NVO i ove godine prirtedila izuzetno bogat program proslave Dana mladosti – 25. maja na tivatskoj gradskoj rivi Pine.

Galerija

Bonus video: