Počela ljetnja sezona na Ski centru Kolašin 1600

Do kraja završetka projekta Ski centar Kolašin 160, Vlada će, kazao je državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović, uložiti preko 100 milona eura
1459 pregleda 0 komentar(a)
Ski centar Kolašin 1600, Foto: Dragana Šćepanović
Ski centar Kolašin 1600, Foto: Dragana Šćepanović

Koncertom grupe Hari Mata Hari, besplatnom panormaskom vožnjom do vrha Troglava (2072 mnv), promo cijenama hrane i pića, nagradnim igrama i zabavnim sadržajima za najmlađe danas je zvanično počela ljetnja turistička sezona na Ski centru Kolašin 1600.

Promciju sezone na tom skijalištu organizovalo je preduzeće Skijališta Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma i Nacionalnom turističkom organizacijom (NTO).

Ski centar Kolašin 1600, kako je kazala Željka Radak Kukavičić direktorica NTO, je dodatna i kvalitetna ponuda ljetnjoj turističkoj sezoni.

“Želimo da , prije svega, kolašinskoj privredi kažemo da je ovo jedna dodatna vrijednost, da svi gosti dolaskom ovamo mogu da iskuse jedan novi doživljaja,. Vožnja žičarom sa prelijepim pogledom, pješačke staze, vidikovci, kao i uživanje u predivnom restoranu 'Troglava.' Nadamo se prihodu, koji će na kraju ove turističke sezone biti veći od onog tokom zimske", rekla je ona.

Novi kolašinski Ski centar, uvjerena je direktorica NTO, biće mjesto na kojem će, bar jedan dan provesti i turisti koji ljetuju na primorju. Takođe, ona je najavila da će to skijalište biti i ubuduće mjesto održavanja raznih manifestacija tokom ljetnjih mjeseci.

Do kraja završetka projekta Ski centar Kolašin 160, Vlada će, kazao je državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović, uložiti preko 100 milona eura. On je podsjetio da je za turizam sjevera bitna činjenica da je ljetnja sezona duža od zimske.

Direktor Ski centra Kolašin 1600 Saša Jeknić najavio je da će panoramske vožnje žičarom trajati sve do 1. septembra. "Restoran 'Troglava' , sa pet zvjezdica”, kazao je on, radiće od 10 do 20 sati, a na meniju su najpoznatiji specijaliteti kolašinskog kraja ihrana proizvedena na Bjelasici. Ljetnja sezona na tom skijalištu je , prema njegovim riječima, “nova kvalitetna turistička priča na Bjelasici”.

“U ponudi je i igraonica za djecu na površini od 320 metara kvadratnih. Ovog ljeta cijene će biti promotivne, pa je vožnja žičarom za djecu četiri, a za odrasle sedam eura. Organizovane grupe plaćaće pet eura po osobi. Ski centar se graniči sa NP Biogradska gora,a posjetioci imaju priliku i za pješačke, biciklističke i planinarske ture, tokom kojih prolaze pored brojnih vidikovaca i ledničkih jezera", rekao je Jeknić.

Bonus video: