Počelo obilježavanje i održavanje planinarskih staza u Beranama

Već je urađena markacija jedne staze – pravac Berane – Veliđe – Šestarevac – vidikovac Vijenac
251 pregleda 0 komentar(a)
SPK "Vojo Maslovarić", Foto: SPK Vojo Maslovarić
SPK "Vojo Maslovarić", Foto: SPK Vojo Maslovarić
Ažurirano: 02.10.2018. 15:36h

Sportsko planinarski klub „Vojo Maslovarić“ započeo je, u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore, realizaciju projekta markacije i održavanja planinarskih staza u opštini Berane.

Projekat, koji se realizuje u sklopu Programa javnih radova Zavoda za zapošljavanje, započeo je u septembru i već je urađena markacija jedne staze – pravac Berane – Veliđe – Šestarevac – vidikovac Vijenac.

„Cilj nam je da kroz ovaj projekat stvorimo preduslove za unapređenje sportsko – rekreativnih potencijala i kapaciteta Bjelasice, Smiljevice, Mokre i ostalih naših planina i u tom pravcu ćemo raditi na obilježavanju staza, postavljanju putokaza i planinarske signalizacije, kao i na održavanju obilježenih staza“, kazao je predsjednik Planinarskog kluba Ivan Popović.

Popović je naglasio da su za markaciju odabrane tri staze koje će, pored planinarenja, biti korištene za vožnju bicikala, a koje imaju dobre veze sa gradom i veoma su atraktivne.

„U narednom periodu biće markirane staze Berane – Banjevac – Konjsko – Lokva i Berane – Jelovica – Tusta – Vranjak. Tokom realizacije projekta biće angažovano deset lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanja, čime ćemo doprinijeti smanjenju nezaposlenosti u Beranama“, kazao je on.

Ukupna vrijednost projekta, čija realizacija traje četiri mjeseca, iznosi 11.670 eura.

SPK Vojo Maslovaric jedan je od najstarijih planinarskih klubova na sjeveru države i do sada je sve planinarske aktivnosti, pa i markaciju staza radio samostalno.

Ovo je prvi projekat koji na dobrobit planinara, ali i nezaposlenih izvode u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje.

Bonus video: