Podgorica: Zemlje ne fali, još da je kupce naći

Odbornici će 31. januara raspravljati o planiranoj prodaji zemljišta u 2014. godini
96 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 23.01.2014. 21:13h

Odbornici u Skupštini Glavnog grada 31. januara će razmatrati predlog odluke o određivanju građevinskog zemljišta, koje će biti prodato ili izdato u 2014. godini.

Obrazloženo je da je na tim parcelama predviđena izgradnja objekata namijenjenih za industriju i građevinarstvo, djelatnosti, komercijalne sadržaje, kolektivno stanovanje sa poslovanjem, individualno stanovanje, sport i rekreaciju i dječje predškolske ustanove.

“Novac od prodaje ili zakupa parcela... koristiće se, pored ostalog, za ulaganje u infrastrukturu i druge kapitalne investicije...”, piše u predlogu odluke.

Glavni grad će i ove godine prodavati zemljište za diplomatsko-rezidencijalne objekte od oko 10 hiljada kvadrata na Kruševcu.

Predviđena je prodaja i zemljišta koje nije prodato prošle godine - četiri parcele od oko 24 hiljade kvadrata u zahvatu UP-a “Skladišta i servisi - Cijevna” i 17 urbanističkih parcela od oko 252 hiljade kvadrata u zahvatu DUP-a “Servisno–skladišna zona sa ranžirnom stanicom”.

Planirana je i prodaja 26 urbanističkih parcela od oko 152 hiljade kvadrata u zahvatu DUP-a “Agroindustrijska zona”.

Odlukom je predviđena i prodaja četiri urbanističke parcele od oko 45 hiljada metara kvadratnih u zahvatu DUP-a “Industrijska zona - KAP”, urbanističke parcele od oko 5,5 hiljada kvadrata za kolektivno stanovanje u zahvatu DUP-a “Konik-Sanacioni plan”, Izmjene i dopune i dvije parcele od oko 21 hiljadu kvadrata u zahvatu DUP-a “Rekreativno-kulturna zona na obali rijeke Morače”, namijenjene za sportske terene i rekreaciju.

Planirana je i prodaja 26 urbanističkih parcela od oko 152 hiljade kvadrata u zahvatu DUP-a “Agroindustrijska zona”

Predviđena je prodaja i 12 urbanističkih parcela za individualno stanovanje, površine oko 5.440 kvadrata, u zahvatu DUP-a “Konik-Stari aerodrom” i 10 parcela za istu namjenu od oko 10 hiljada kvadrata u zahvatu UP-a “Skladišta i servisi-Cijevna”.

Parcele za EXPO centar i trkačke staze

Glavni grad će i ove godine pokušati da proda urbanističke parcele od oko 273 hiljada metara kvadratnih na Ćemovskom polju, namijenjene za izgradnju EXPO centra.

Prodaja je bila planirana i ranijih godina, ali to nije učinjeno. Ista situacija je i sa urbanističkim parcelama u zoni C od oko 460 hiljada kvadrata, namijenjenih za komercijalne sadržaje i hotel, i parceli u zoni D od oko 497 hiljada kvadrata za trkačku stazu i kamping. U zoni F će se prodavati parcela od oko 48 hiljada kvadrata, namijenjena za izložbene salone.

Na Zabjelu još jedan vrtić

Na prodaju je i parcela od oko 1.600 metara kvadratnih na Zabjelu, namijenjena za izgradnju vrtića. Gradska uprava prodaje i urbanističke parcele, namijenjene za izgradnju pijaca.

To su parcela u zoni E, u zahvatu DUP-a “Konik-sanacioni plan” i parcela od 2.634 kvadrata u zahvatu DUP-a “Prvoborac”.

Galerija

Bonus video: