Pomoć daju pjevači, privrednici, nevladine organizacije

Kompanija POWERCHINA donirala 20.000 jednokratnih medicinskih maski preko Ambasade u Pekingu
3869 pregleda 3 komentar(a)
Volonteri uručuju pomoć u Šavniku
Volonteri uručuju pomoć u Šavniku

Dobrotvor Hajriz Hačko Brčvak pomogao je i Ulcinju slanjem pošiljke od 120 paketa namirnica u vrijednosti od šest hiljada eura, čime će biti podmireno cijelo seosko područje.

Poznati pjevač Šako Polumenta ustupio je Vladi na korištenje svoj hotel “Verse Holidej Park” u Ulcinju. Pored toga, on je, zajedno sa sinom Adisom uplatio donaciju od 5.000 eura Nacionalnom koordinacionom tijelu.

“Hotel ima stotinjak ležajeva, a u sklopu njega su vikendice - brvnare i apartmani od čvrstog materijala. Dobio sam odgovor da će, ukoliko bude potrebno, biti aktiviran. Hačko Brčvak je pred sve nas stavio zadatak, da budemo sa narodom i uz narod, bez obzira kojim se poslom bavimo. Apelovao bih na sve ljude iz Crne Gore, posebno na moje kolege, sportiste i javne ličnosti da pomognu svom narodu da lakše prebrodi ovo vrijeme krize koju je izazvao koronavirus”, kazao je popularni pjevač.

Bjelopoljski preduzetnik Šefko Čoković Meče, stavio je na raspolaganje svoj motel NKT, koji ima 24 ležaja. NVO “Bjelopoljski demokratski centar” uručila je juče 70 zaštitnih maski. Mini pani pozvao je zdravstvene radnike da u petak, posjete njihov prodajni objekat preko puta KC u Podgorici, gdje će imati besplatna peciva

Kompanija “Glosarij“ donirala je Prijestonici Cetinje 1.000 prehrambenih i higijenskih paketa koji će podsredstvom CK biti distribuirani građanima u stanju socijalne potrebe, osobama starije životne dobi, kao i penzionerima sa najnižim primanjima. Prvi kontingent pomoći, po spiskovima Crvenog krsta, građanima u stanju socijalne potrebe već se dijeli, a među prvima pakete sa namirnicama, brašnom i higijenskim sredstvima dobili su stanovnici romskog naselja na Zagrablju.

NVO “Razvoj Vranj” obezbijedila je 220 paketa u vrijednosti 7.000 eura za sva domaćinstva u selu Vranj. Sa podrškom će nastaviti do okončanja karantina u Tuzima. Donacije su pomogli HD Laković, te lokalni i strani donatori.

Funkcioneri Ministarstva pravde donirali su polovinu martovske plate.

Kompanija POWERCHINA donirala je 20.000 jednokratnih medicinskih maski preko Ambasade Crne Gore u Pekingu.

“Nama su crnogorske kolege pravovremeno ponudile veliku pomoć tokom teškog perioda u februaru, kada je pandemija zahvatila Kinu, i donacija Amabsade u Pekingu kineskim građanima bila je dirljiva i ohrabrujuća. Sada, kada ste vi u velikoj potrebi, vrlo smo voljni da pružimo svoju ruku i podržimo naše prijatelje u Crnoj Gori”, kazali su iz kompanije POWERCHINA-SICHUAN.

Odbornici vladajuće koalicije (DPS-SD), u SO u okviru Glavnog grada Golubovci, donirali su svoje mjesečne odborničke nadoknade NKT Ulcinjanin Ardijan Mavrić donirao je juče Domu zdravlja i Hitnoj službi 30 plastičnih vizira za glavu izrađenih u 3D tehnologiji, a 20 Odjeljenju onkologije u KC u Podgorici.

Firma „Uniprom metali“ uručila je pakete sa osnovnim životnim namirnicama mještanima koji žive u nikšićkom naselju pod Trebjesom. Riječ je o pedesetak porodica pripadnika romske i egipćanske (RE) zajednice i desetak domaćinstava većinskog stanovništva. Javni funkcioneri u Ministarstvu javne uprave donirali su 4.500 eura od martovske zarade. Rotary club Bar je donirao 50 paketa hrane CK. Kompanija “Franca” je na inicijativu nevladine organizacije “Euromost” donirala zatvorenicima u bjelopoljskom zatvoru 25 paketa sa suhomesnatim i konditorskim proizvodima, kao i sredstva za higijenu.

Opštine pomažu ugroženo stanovništvo

Odbornici DPS Plužine uplatili su odborničke naknade. Opština Šavnik, organizacija CK i volonteri, počeli su sa novom distribucijom 50 paketa za socijalno najugroženije sugrađane.

U okviru mjera podrške i pomoći najugroženijim strukturama stanovništva Tivta u prethodna dva dana volonteri Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje (OTZS) i OO Crveni krst uručili su za 110 porodica pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sanitarno-higijenskim sredstvima.

Opština Herceg Novi je uputila interventnu finansijsku pomoć opštinskoj organizaciji CK u iznosu od 3.000 eura za socijalno ugrožene. Osim toga, u saradnji sa Crvenim krstom, lokalne uprava je obezbijedila vozila i angažovala volontere koji pružaju pomoć našim sugrađanima.

Bonus video: