Popović: Nije problem u spremi, već što je imam više

Ispostavlja se da magistri i doktori nauka ne mogu izvoditi nastavu u osnovnoj školi, kazala je Veselinka Popović
172 pregleda 4 komentar(a)
OŠ “Ratko Žarić”, Foto: Arhiva "Vijesti"
OŠ “Ratko Žarić”, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.08.2015. 19:25h

Nastavnica matematike u OŠ “Ratko Žarić” mr Veselinka Popović demantovala je tvrdnje da nema stručnu spremu, već je, kako je navela, ima previše, a da je nalaz prosvjetne inspekcije posljedica uskog tumačenja propisa.

Prosvjetna inspekcija je utvrdila da Perović nema odgovarajuću diplomu i stručnu spremu, o čemu su “Vijesti” ranije pisale.

“Nije problem u tome što nastavnica nema dovoljno škole, nego što ima više škole nego što je predviđeno. Nastavnica je magistar matematike, a Zakon o osnovnom obrazovanju i vaspitanju nije obuhvatio VIII stepen stručne spreme, već samo VI i VII stepen. Plasiranjem neistinitih informacija, vjerovatno neko želi da naškodi mom ugledu”, navela je Popović.

Ona je navela da je stekla diplomu magistra matematike, sa svim pravima koje diploma pruža, a da u dodatku diplome (lični status) stoji konstatacija da ta diploma otvara mogućnost zapošljavanja u školama.

“U školi „Ratko Žarić“ sam zasnovala radni odnos 2007. godine na osnovu javnog konkursa, na koji sam se prijavila sa diplomom magistra matematike, kao jedini prijavljeni kandidat. Na osnovu Zakona o radu sa školom sam sklopila ugovor o radu na neodređeno vrijeme. Imam crnogorsko državljanstvo, položen stručni ispit i licencu za rad u obrazovno-vaspitnim ustanovama, čime ispunjavam sve potrebne uslove za obavljanje nastave matematike . Za sve vrijeme mog rada u školi (osam godina) nijedan nadzornik nije dao primjedbu na moj rad niti na stručnu zastupljenost nastave.

Smatram da se nijesam ogriješila o zakon , već da se ovdje radi o uskom tumačenju zakonskih normi iz Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju. Ispostavlja se da magistri i doktori nauka ne mogu izvoditi nastavu u osnovnoj školi”, navela je Popović.

Bonus video: