Popraviće put koji su oštetili

Tokom ljeta, zbog opanja trase cjevovoda, saobraćajnica prema Bjelasici je značajno oštećena, a investitor do sada nije vratio put u prvobitno stanje. Sastanak sa predstavnicima Ministarstva ekonomije, Opštine i firme “Viridi Progressum”, koja gradi mHE, inicirao je Ski centar
2886 pregleda 1 komentar(a)
Oštećeni put ka skijalištu, Foto: Privatna arhiva
Oštećeni put ka skijalištu, Foto: Privatna arhiva

Put ka kolašinskim skijalištima biće saniran i spreman za početak naredne zimske turističke sezone.

To su, kako je “Vijestima” rekao direktor Ski centra Kolašin 1600 Saša Jeknić, obećali predstavnici investitora male hidroelektrane (mHE) na Paljevinskoj rijeci.

Tokom ljeta, zbog opanja trase cjevovoda, saobraćajnica prema Bjelasici je značajno oštećena, a investitor do sada nije vratio put u prvobitno stanje. Sastanak sa predstavnicima Ministarstva ekonomije, Opštine i firme “Viridi Progressum”, koja gradi mHE, inicirao je Ski centar.

„Dobili smo obećanje investitora da će već početkom naredne sedmice biti asfaltirane udarne rupe, kao i dio puta koji je bio raskopan zbog cjevovoda“, kazao je Jeknić.

Iz Sekretarijata za urbanizam, komunalne poslove i saobraćaj nijesu željeli da gvore o detaljima sastanaka. “Vijestima” je ranije u Opštini nezvanično rečeno da investitor nikad nije tražio dozvolu za prekopavanje puta, te da je „iskoristio neriješen status te saobraćajnice“.

Ministarstvo ekonomije je prje tri godine privrednom društvu “Viridi Progressum” izdalo energetska dozvola za izgradnju mHE Paljevinska na dijelu vodotoka istoimene rijeke.

Bonus video: