Potonula jedrilica 11 nautičkih milja od Ade Bojane, spašene dvije osobe

Spasilački čamac SAR-5 sa posadom Asović, Zaganjor i Omerović je isplovio iz luke Bar i na licu mjesta stigao za sat vremena i u 09:14 časova, gdje je su prihvatili dvije starije osobe S.I i M.I. koji su bili u dobrom zdravstvenom stanju
10462 pregleda 5 komentar(a)
Spašeno dvoje ljudi, Foto: UPSUL
Spašeno dvoje ljudi, Foto: UPSUL

Pomorsko operativni centar je jutros u 08:05 časova primio informaciju od lučke kapetanije Bar da je na udaljenosti 11 nautičkih milja od Ade Bojane potonula jedrilica ''Žardica'' dužine 13.5 metara, sa dva člana posade koji se nalaze u pomoćnom čamcu crvene boje 2.7 metara sa pokvarenim vanbrodskim motorom.

Spasilački čamac SAR-5 sa posadom Asović, Zaganjor i Omerović je isplovio iz luke Bar i na licu mjesta stigao za sat vremena i u 09:14 časova, gdje je su prihvatili dvije starije osobe S.I i M.I. koji su bili u dobrom zdravstvenom stanju.

Mali gumeni čamac je zajedno sa dvije osobe ukrcan na čamac SAR-5 i prvezen do Ulcinja (Mala plaža), gdje ih očekuje Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore da im pruži prvu pomoć.

"Efikasna akcija traganja i spašavanja se odvijala koordinairano i sa koordinacionim centrom u Tirani, je je jedrilica potonula na milju u albansko teritorijalno more, a operateri Bukilić i Perunović su cijelu SAR akciju pratili i navodili spasilački čamac sa VTMIS sistemom UPSUL, a ujedno bili u stalnom kontaktu sa osobama na otvorenom moru", kazao je "Vijestima" Žarko Lukšić iz UPSUL.

Bonus video: