Predati ključevi za Dulovine, ali rezervoar još neupotrebljiv

Ovo ništa ne znači. Nema upotrebne dozvole niti je izvršen tehnički pregled. Tek kada to urade oni koji su za to zaduženi u lokalnoj upravi, objekat će početi da se koristi
239 pregleda 0 komentar(a)
Kolašin, rezervoar, Dulovine, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, rezervoar, Dulovine, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 28.11.2011. 20:35h

Vlasnik preduzeća bjelopoljskog građevinskog preduzeća “Perošević”, koje je izvodilo prije dvije godine radove na rezervoaru u Dulovinama, Nenad Perošević u ponedjeljak je predao ključeve tog objekta direktoru kolašinskog Vodovoda Dušku Radoviću.

Prema riječima Peroševića objekat je urađen u skladu sa projektnom dokumentacijom, nema nijedan propust i prošao je sve testove, predviđene u sličnim situacijama.

“Direkcija za javne radove koja je i investitor tog objekta, tokom gradnje veoma često i rigorozno je obavljala kontrole. Nakon toga, rezervoar je prošao i dodatnu provjeru i sredinom juna ove godine predat je lokalnoj upravi. Ključevi su kod nas bili samo sticajem okolnosti, jer, kako se u tom periodu Komunalno preduzeće dijelilo na dva dijela, nadležni nijesu znali ko da preuzme obaveze oko rezervoara. Kada me Radović prije nekoliko dana pozvao, odmah sam doša da predam ključeve i kao što vidite o tome obavijestio novinare”, rekao je Perošević.

On je sa svojim saradnicima i čelnim ljudima Vodovoda juče obišao objekat, da bi se, kako je rekao, svi uvjerili u njegovu funkcionalnost.

“Dakle, objekat je 'u funkciji', a kada će biti korišćen, to ne zavisi od mene. Ja sam svoj posao obavio kako se to od mene tražilo”, rekao je Perošević.

To što će ključevi investicije, za koju je 2008. godine Direkcija izdvojila više od pola miliona, sada biti u Kolašinu, ne znači da će Kolašinci odmah imati i koristi od rezervoara, to jest, da će time biti popravljeno vodosnabdijevanje. Radović tvrdi da jučerašnja primopredaja ključeva nije formalna i da treba sačekati zakonom propisanu dokumentaciju.

“Ovo ništa ne znači. Nema upotrebne dozvole niti je izvršen tehnički pregled. Tek kada to urade oni koji su za to zaduženi u lokalnoj upravi, objekat će početi da se korist”, rekao je Radović.

Iz Direkcije su prije nekoliko dana “Vijestima” kazali da je u junu 2011. godine izvršeno pražnjenje, ispiranje i ponovno punjenje rezervoara svježom vodom iz gradske vodovodne mreže. Sredinom juna, kako su kazali u Direkciji, „obavljena je predaja objekta predstavnicima lokalne uprave u ispravnom i funkcionalnom stanju“.

Bonus video: