Predstavljen The Oberoi Luxury Resort and Spa Skadar Lake

Generalni direktor kompanije “Picaroti” Đorđo Kasina, koji u Crnoj Gori pored novog rizorta gradi i Porto Novi u Kumboru, kazao je da je razvoj crnogorskog turističkog sektora privukao pažnju njihovom odjeljenju za nekretnine
1163 pregleda 4 komentar(a)
The Oberoi Luxury Resort and Spa Skadar Lake, Foto: Zoran Đurić
The Oberoi Luxury Resort and Spa Skadar Lake, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.10.2017. 10:28h

Crna Gora će za četiri godine dobiti luksuzni turistički eko rizort u srcu Nacionalnog parka “Skadarsko jezero, koji su kompanije “Montenegro rizort“, italijanska kompanija “Picaroti” i indijski hotelski lanac “Oberoj Grupa”, predstavili na današnjoj konferenciji.

Kompleks “The Oberoi Luxury Resort and Spa Skadar Lake”, koji je ranije bio poznat kao “Porto Skadar Lejk”, imaće hotel sa 51 apartmanom i 30 vila za iznajmljivanje. Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović nije prisustvovao konferenciji, iako je najavljeno njegovo prisustvo.

Većinski vlasnik kompleksa - Francuz Lionel Sonigo kazao je da vile neće biti na prodaju, kako je ranije najavljeno.

On je kazao da će njihov partner “Picaroti”, vlasnik 10 odsto akcija u projektu, krenuti sa izgradnjom hotela naredne godine, a završetak radova očekuje e krajem 2022. godine.

Tvrdi da još uvijek treba da riješe probleme nekih prilaznih puteva, kako bi počeli sa radovima na eko rizortu, ali d abi to trebalo da se riješi do kraja godine.

Komentarišući proteste mnogih ekoloških nevladinih organizacija Sonigo je kazao da su odradili sve moguće studije izvodljivosti I uticaja koje su pokazala opravdanost i izvodljivost tog projekta.

“U našem je najvećem interesu da očuvamo očuvamo netaknutu ljepotu Skadarskog jezera – ukoliko mi ne sačuvamo jezero kakvo je danas, ne možemo sačuvati ni naš biznis”, kazao je Sonigo.

Tvrdi da će rizort otvoriti vrada za zaposlenje 200 lokalnih stanovnika, dok će u jeku sezone taj broj porasti i na 300.

Generalni direktor kompanije “Picaroti” Đorđo Kasina, koji u Crnoj Gori pored novog rizorta gradi i Porto Novi u Kumboru, kazao je da je razvoj crnogorskog turističkog sektora privukao pažnju njihovom odjeljenju za nekretnine.

“Ovdje želimo da primijenimo iskustvo stečeno radom na projektima u Monte Karlu, Njujorku, na francuskoj rivijeri u Italiji”, kazao je Kasina.

Potpredsjednik “Oberoj Grupe” za privredni razvoj Samir Najar, koji su čitaoci časopisa za putovanja “Travel and Leisure” proglasili za najbolji svjetski hotelski brend, kazao je da će ovo biti njihov prvi projekat u Evropi.

"Primijenićemo najbolje ekološke prakse u svim tehnološkim, operativnim procesima I opremi koju ćemo koristiti”, kazao je Najar.

Bonus video: