Profesori: Šaranović sprovodi samovolju na Policijskoj akademiji

"Zbog natpisa u pojedinim medijima kojima se profesori od strane direktora PA predstavljaju kao grupa zavedinih, privilegovanih i nemislećih ljudi, želimo ovim saopštenjem da pokažemo upravo suprotno", napisali su profesori
3444 pregleda 3 komentar(a)
Policijska akademija u Danilovgradu, Foto: Boris Pejović
Policijska akademija u Danilovgradu, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.12.2018. 15:12h

Dvanaest profesora Policijske akademije (PA) tvrdi da njihov direktor Boban Šaranović svojim postupcima degradira tu obrazovnu Instituciju, krijući se iza funkcije i mandata koji mu je povjeren, ali i da sprovodi samovolju.

Profesor PA Žarko Mrdović tvrdi da ga je, zastrašujući članove Sindikata, sa čela te organizacije sklonio Šaranović, optužujući ga da je “Vijestima” dostavio informaciju o nestanku pištolja.

"Naše obraćanje medijima je isključivo isprovocirano permanentnim pritiscima i neistinama koje direktor plasira kroz medije. Posebno osuđujemo postupak direktora kojim se direktno, protivzakonito i nasilno umiješao u rad Sindikata. U nedjelju su, pod prisilom prikupljani potpisi od jednog dijela članova Sindikata - išlo se od kuće do kuće, a narednog dana direktor lično i u svojoj kancelariji pozivajući jednog po jednog zaposlenog. Potom je ušao na sjednicu Sindikata uzeo direktno učešce u radu i mašući papirima na kojima su prikupljeni potpisi pokazao prstom na predsjednika (Žarka Mrdovića) govoreći mu: "smijenjen si". Ovaj postupak je u suprotnosti sa važećim Statutom Sindikata i direkto narušavanje propisane procedure za izbore u Sindikatu", saopštili su profesori PA.

Oni su "Vijestima" dostavili potpisano saopštenje u kom objašnjavaju da su 26. novembra tražili od ministra prosvjete Damira Šehovića da smjeni Šaranovića.

"Zbog natpisa u pojedinim medijima kojima se profesori od strane direktora PA predstavljaju kao grupa zavedinih, privilegovanih i nemislećih ljudi, želimo ovim saopštenjem da pokažemo upravo suprotno. U ovim događanjima na Policijskoj akademiji, koja nas u svakodnevnom radu opterećuju u psihičkom, emotivnom i ljudskom smislu, isključivo smo na strani istine i želje da ova institucija radi u punom kapicitetu i u skladu sa ciljevima i namjenom sa kojom je osnovana, a da bi bila eminentna obrazovna institucija bezbjednosnih službi u Crnoj Gori", napisali su profesori.

Istakli su da ih je za profesorski poziv opredijelila želja da radimo sa mladim ljudima, obrazuju ih i usmjeravaju za častan policijski poziv:

"Naše ambicije nemaju nikakav drugi karakter", piše u pismu profesora Željke Vujašković, Radivoja Sokića, Svetomira Kneževića, Damira Zejnilovića, Olivere Pavićević, Radovana Popovića, Žarka Mrdovića, Ljubiše Kokovića, Miodraga Jovovića, Boška Ilića, Zorana Ćetkovića i Snežane Kadović.

Bonus video: