Pronađena veća količina uginule ribe na toku Lima kroz Bijelo Polje

"Komunalna policija i nadležne inspekcije su na terenu, pa će se vrlo brzo znati da li se radi o ekološkom incidentu ili krivolovu"
4002 pregleda 0 komentar(a)
Uginula riba, Foto: Facebook/Vijesti iz Bijelog Polja
Uginula riba, Foto: Facebook/Vijesti iz Bijelog Polja
Ažurirano: 02.09.2019. 17:40h

Na dvije lokacije na toku Lima kroz Bijelo Polje, sportski ribolovci pronašli su veću količinu uginule ribe.

Kako je navedeno na Facebook stranici Vijesti iz Bijelog Polja, na fotografijama se vidi da se uglavnom radi o ribljoj mlađi.

"Komunalna policija i nadležne inspekcije su na terenu, pa će se vrlo brzo znati da li se radi o ekološkom incidentu ili krivolovu", navedeno je na ovoj FB stranici.

Predsjednik bjelopoljskog ribolovnog društva "Sinjavac" Ismet Softić rekao je da su ribočuvari zapazili uginulu ribu uz obalu Lima, od industrijske zone do mjesta Sutivana i dalje nizvodno.

"Nakon saznanja, odmah smo obavijestili sve inspekcije i Centar bezbjednosti Bijelo Polje, koji su pokrenuli utvrđivanje uzroka masovnog trovanja ribe", kazao je Softić za portal sjevercg.

Dodao je da je ribolovno društvo podnijelo krivičnu prijavu protiv NN lica i očekuje da osnovno državno tužilaštvo "konačno krene i otkrije počinioce krivičnog dijela".

Veterinarski inspektor Milan Kragulj je tokom uzimanja uzoraka od uginulih riba kazao, da se radi o skorošnjem trovanju.

Bonus video: