Protest zbog karikatura: Muhamed se brani u Rožajama

102 pregleda 43 komentar(a)
Rahman Škrijelj, Foto: Facebook
Rahman Škrijelj, Foto: Facebook
Ažurirano: 30.01.2015. 06:27h

Muslimani će danas protestovati u Rožajama, zbog objavljivanja karikatura poslanika Muhameda u francuskom nedjeljniku “Šarli ebdo”, ali i drugim medijima.

NVO “Moje Rožaje” i “Vatan” protest organizuju na gradskom trgu i najavljuju da će se okupljenima obratiti predstavnici Islamske zajednice. Predsjednik NVO “Moje Rožaje” Rahman Škrijelj ocijenio je da se mirni protest, u duhu islama koji simbolizuje mir, organizuje kako bi se iskazalo nezadovoljstvo zbog uvredljivih karikatura.

“Pozivamo sve intelektualce, kulturne radnike, umjetnike i povrijeđene muslimane da na miran i demokratski način negodujemo protiv zloupotrebe umjetnosti i vrijeđanja ljudskih osjećanja i uvjerenja svih muslimana. Da zajednički ukažemo na grešku koja se dogodila, noseći sa sobom velike posljedice, kako se to u budućnosti ne bi dešavalo”, rekao je Škrijelj.

On je naglasio da u NVO “Moje Rožaje” vjeruju i bore se za slobodu medija, ali da ljudska i novinarska prava “imaju svoje granice, posebno kada zloupotrebom svojih ugrožavamo tuđa prava”, s ciljem “ismijavanja drugog i drugačijeg.

Bonus video: