Radulović: Na mjestu otvorenih šankova u Budvi biće zelena površina - Vijesti.me
"TAKAV OBLIK ZABAVE NE MOŽE BITI NA TOM MJESTU"

Radulović: Na mjestu otvorenih šankova u Budvi biće zelena površina

Ugostitelji su podnijeli zahtjev Ministarstvu održivog razvoja i turizma i "Morskom dobru" da im se odobri da diskoteke ostanu do oktobra 2020., do kada bi bio napravljen plana uređenja šetališta

Radulović
Radulović (Foto: Filip Roganović)

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović kategoričan je da šest otvorenih šankova na budvanskom šetalištu ove sezone biće uklonjeni, a da će ugostiteljima biti ponuđena alternativna lokacija.

U Programu privremenih objekata za zonu morskog dobra na području opštine Budve za perod 2019. – 2023. koje je sačinilo JP "Morsko dobro" a aminovalo resorno ministarstvo, na budvanskom šetalištu, strani ka moru, izbrisan je veliki broj privremenih objekata, među kojima i šest polularnih diskoteka, od kojih neke postoje već više od dvije decenije - "Trokadero", "Paris", "Ambinete", "Rafaelo", "Maltez", "Miami".

Ugostitelji su podnijeli zahtjev Ministarstvu održivog razvoja i turizma i "Morskom dobru" da im se odobri da diskoteke ostanu do oktobra 2020., do kada bi bio napravljen plana uređenja šetališta.

Takvu incijativu je podržalo i Morsko dobro, da se diskoteke na otvorenom, kao ponuda koja privlači veliki broj turista, zadrži još dvije sezone.

"Mi svi zajedno smo donijeli odluku da takva vrsta zabave, taj oblik ponude, ne može da bude na tom mjestu. Niko nema ništa protiv takve vrste zabave, jer ona očigledno ima svoju klijentelu, ali ne na tom mjestu. Dakle, imate pored te lokalcije hotele, ili se grade hoteli sa pet zvjezdica, i da je krajnje neozbiljno da imamo ispred njih takvu ponudu. Taj sadržaj podržavamo, ali lokaciju, ukoliko bude interesovanja od strane zakupaca, u saradnji sa Opštinom i samim zakupcima da odredimo", naglasio je Radulović.

Umjesto otvorenih šankvoa, kako je pojasnio Radulović, na tom mjestu je predviđena za sada zelena površina, odnosno trava.

"Imamo projekta Lungo mare za Budvu i vrlo brzo ćemo ući u projektovanje . Mislim da Budva zaslužuje jednu ozbiljnu promenadu - od Zavale do "Avale" i koja bi trebala da obuhvati dobar dio toga prostora. Jedna ozbiljna zona za šetanje, koja bi 'otčepila' ogromne gužve koje se dešavaju tokom ljeta“, kazao je Radulović.

Zakupci su ranije "Vijestima" saopštili da su oni spremni da svoje lokale za ovu sezonu upodobe svim standardima, te da njihovim uklanjenjm država gubi najmanje milion eura prihoda a gotovo 300 ljudi ostaje bez posla.


Vidi sve komentare